Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fransa Ligi’nde liderlik koltuğunda oturan Lille, sahasında Nancy’i devirir. İspanya Kupası’nda ise Sevilla ile Villarreal’in rövanş maçı gollü geçer

512 Man.City-Leicester ÜstLigde fırtına gibi esen City, Manchester United’ın Tottenham ile berabere kalmasıyla zirveye iyice yaklaştı. Ev sahibi takımın tek hedefi ligde yakalanan bu başarının kupalara da taşınması. City bu kez FA Cup’ta 2-2 berabere kaldığı Leicester’i tekrar maçında ağırlıyor. Championship’te mücadele eden konuk ekip ise sahasında aldığı sürpriz sonucu bir kez daha yapmak istiyor. Ancak iki takım arasında büyük bir güç farkı var. City’nin golcüleri sahne alır ve müsabakada 2,5 barajı aşılır.

567 Lille-Nancy 1
Bu sezon çok sürpriz sonuçların çıktığı Fransa 1. Ligi’nde Lille, maç eksiğine rağmen liderliğini koruyor. Ev sahibi son olarak Nice’i deplasmanda 2-0 mağlup etmeyi başardı. Ayrıca Lille’de Gervinho-Moussa Sow ikilisi çok formda. Nancy ise bu sezon bir türlü seri galibiyetlere imza atamıyor. Konuk ekibin 5 maçlık yenilmezlik serisi Toulouse deplasmanında son bulmuştu. Taraftarı karşısında sadece Marsilya’ya kaybeden Lille, istikrarsız bir performans ortaya koyan Nancy’i mağlup ederek birincilik koltuğundaki yerini sağlamlaştıracaktır.

577 Benfica-Olhanense Üst
Portekiz Lig Kupası 3. Kademe grup maçlarına Maritimo galibiyeti ile başlayan Benfica, bu karşılaşmayı da kazanarak bir üst tur kapısını aralamak istiyor. Ligdeki liderlik yarışında Porto’nun gerisinde kalan ev sahibi, deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda bekleneni veremeyen zayıf rakibini mağlup edecektir. Müsabakada 2.5 gol barajı aşılacaktır.

542 Sevilla-Villarreal Üst
İspanya Kupası’nda gol düellosuna sahne olan ilk maçta sahadan galip çıkmamıştı. Bu kez Sevilla, Villarreal’e göre daha avantajlı. Çünkü hem deplasmanda gol atma fırtasını kaçırmadılar hem de rövanşa taraftar desteği ile sahada olacaklar. Ancak konuk ekip de çok iyi bir sezon geçiriyor ve o kadar kolay teslim olmaz. Forvet hattında sıkıntı yaşamayan iki takımın karşılaşmasında yine 2,5 gol barajı zorlanmadan aşılır.