Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

192 İskoçya-Makedonya 1
Hollanda’nın 2010 Dünya Kupası finalleri vizesi aldığı 9. grupta ikincilik mücadelesi bütün hızıyla devam ediyor. Sahasında etkili bir takım olan 7 puanlı İskoçya, aynı puana sahip olan Makedonya’yı yenerek avantaj sağlamaya çalışacak. İskoçya belki de grubun kaderini belirleyecek maçtan üç puanla ayrılmaya yakın duruyor.

220 Macaristan-İsveç 1

Büyük bir çekişmenin yaşandığı 1. grupta Macaristan ile İsveç çok kritik bir maça çıkacaklar. Son 4 maçını kazanan 13 puanlı Macaristan hem formda hem de gruptan çıkmak için ciddi bir avantaj ele geçirdi. Dokuz puanı bulunan İsveç ise son artık kozlarını oynuyor. Macarlar, İsveç’i rövanşta mağlup ederek 5’te 5 yaparlar.

214 Bulgaristan-Karadağ 1
Bu karşılaşma özellikle Bulgaristan için çok büyük önem taşıyor. Son dönemde çıkışa geçen Bulgarlar, Karadağ engelini de kayıpsız geçerek gruptan çıkma şanslarını biraz daha artırmak istiyorlar. Karadağ’da oynanan ilk maç 2-2 bitmişti, ancak Bulgaristan’ın rövanştan galibiyetle ayrılarak yoluna devam edeceğini tahmin ediyorum.

Haberin Devamı

217 Danimarka-Portekiz Alt
1. grubun lideri Danimarka ile puan kaybına tahammülü kalmayan Portekiz’in yapacağı mücadelenin gollü geçmesi oldukça zor görünüyor. Danimarka şimdiye kadar sadece 2 gol yedi. Portekiz ise son 4 maçta 2 gol atabildi. İlk maçı Danimarka’nın 3-2 kazanması yanıltmasın. Çünkü Portekiz bu karşılaşmanın 83. dakikasını 1-0 önde geçmişti!

230 Slovakya-Çek Cum. Üst
3. grubun sürpriz lideri Slovakya sahasında Çek Cumhuriyeti’ni de mağlup ederse 2010 Dünya Kupası için dev bir adım daha atacak. Konuk ekip Çekler ise bu maçta tam anlamıyla son kozlarını oynayacaklar. Prag’daki ilk maçı 2-1 kazanan Slovakya bu randevunun da favorisi, ancak karşılaşmada en güçlü ihtimal, “üst” olarak dikkat çekiyor.