Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Arsenal’i deplasmanda mağlup etmeyi başaran Newcastle United, çıkışını Blackburn karşısında da sürdürür. Serie B’nin lideri Novara ise sahasında Empoli’yi yener...

496 Novara-Empoli 1
İç sahada 6’da 6 yapan Novara, en yakın rakibinin 4 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Ev sahibi takımda futbolcuların tek amacı Ascoli deplasmanında aldıkları beraberliği unutturmak olacaktır. Empoli ise puanları birer birer topluyor. Konuk ekip bu sezon çıktığı 13 lig maçının 9’unda bir puana razı oldu. Ancak Novara gibi formda bir takımı kitlemeleri sürpriz olur. Ev sahibi taraftar desteği ile birlikte üç puana ulaşır.

501 Aberdeen-Inverness Üst
Ligde toparlanmaya çalışan Aberdeen, Celtic deplasmanında aldığı 9-0’lık mağlubiyetle dağıldı. Ev sahibi takımda ayrıca orta saha oyuncusu Paul Hartley kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Inverness ise tam bir deplasman takımı ve forvet hattında hiç sıkıntı çekmiyor. Güçleri birbirine denk iki takımın maçı sürprize açık. Bu yüzden bol gol ilk seçenek olarak tercih edilmeli.

546 Newcastle-Blackburn 1
Arsenal deplasmanından aldığı üç puanla büyük moral bulan Newcastle United, Blackburn karşısında da bunu sürdürmek istiyor. Takımın en formda isimleri Nolan ve Carroll bu sezon toplam 13 gole imza attılar. Konuk ekip ise Liverpool ve Chelsea mağlubiyetlerinin ardından Wigan’ı yenerek toparlanma sinyalleri verse de Newcastle deplasmanında sürpriz yapma şansları yok denecek kadar az. Ev sahibi sahadan galibiyetle ayrılarak seriyi sürdürecektir.

560 Milan-Palermo 1
Lazio ve Inter’in puan kaybetmesi ile liderlik için umutlanan Milan, Bari deplasmanında kazanmayı bildi. Palermo ise son iki maçında büyük bir gol krizine girdi. Önce Lazio’ya tek golle kaybettiler, ardından ise Genao’yı mağlup ettiler. Ancak bu çıkışı Milan deplasmanında sürdürmeleri çok zor. Kırmızı-siyahlılar, 7 maçta 5 kez ağları havalandıran Pato’nun liderliğinde üç puana ulaşan taraf olacaklardır.