Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun yıllar sonra dört büyüklerden birinin içinde yer almadığı bir karşılaşmanın, “haftanın maçı” olarak vitrine çıkması, Süper Lig’de bu sezon yükselen heyecan, kalite ve rekabetin belgesi gibiydi. Kayserispor-Başakşehir maçı belki de haftanın sonucu en çok merak edilen ve konuşulan buluşmasıydı ve genel kanaate paralel olarak da berabere bitti.

Kayserispor’da Varela ve Gyan, Başakşehir’de Emre, Mahmut, Elia ve Batdal yoktu. İki takım da özellikle hücumda bu oyuncuları adeta mumla aradı. Maçın heyecanı, sertliği ve temposu yerindeydi ama kalite için aynı şeyleri söylemek zor... Kayserispor’un golünde Başakşehir savunması resmen uyudu, taç atışını hızlandıran top toplayıcı çocuğun da büyük katkısıyla Umut Bulut meşin yuvarlağı boş filelerle buluşturdu.

Haberin Devamı

Galatasaray’ı geçen hafta beşleyen Başakşehir’in ilk yarıdaki ilk ve tek şutu Adebayor’un golle sonuçlanan vuruşuydu. Kayserili oyuncular ve tribünler, topu koluyla düzelttiği gerekçesiyle Adebayor’a oyundan çıktığı 81. dakikaya kadar yoğun tepki gösterdi fakat hakem Alper Ulusoy’un bu pozisyonda yardımcısına uymaktan başka hiçbir şansı yoktu.

Kayseri maça olduğu gibi ikinci yarıya da etkili başladı, 55’e kadar Umut’la 2 kez ikinci gole yaklaştı ama tabela değişmedi. 55-77 arasında ise sahanın hakimi Başakşehir’di. Turuncu-lacivertli takım oyuna hükmetti ama Kayseri savunması da sağlam durdu, Haydar’ın kalesinde çok büyük bir tehlike yaşanmadı.

Sumidica’nın 77’de Şamil’in yerine Espinoza’yı sahaya sürmesi ise Kayseri’ye adeta ilaç gibi geldi. Şilili oyuncu orta sahada topa basarak, bir hayli bunalan savunmanın öne çıkmasını sağlarken takımını rahatlattı. 77-85 aralığında Kayseri daha derli toplu göründü. 85’ten sonra ise iki takımın da beraberliğe fena halde razı olduklarını gördük. Zaten maç da onların istediği gibi sona erdi. Sevinen ise zirve yarışı verdikleri rakipleri oldu...

Bu arada 73’te Clichy’ye çift tabanla dalan Badji sarıyla çok ucuz kurtuldu. Topa dokunmamış olsa hareketi kesinlikle kırmızı kartlıktı...