Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

272 Palermo-Cesena 1
Palermo’ya iç sahada yan bakılmıyor. Taraftarı karşısında 6’da 6 yapan ev sahibi, bu büyülü seriyi sürdürmek istiyor. Palermo, çok mücadeleci bir kadroya sahip olmasının yanında özellikle son üç maçta gol bile yemeyen bir defans hattına sahip. Cesena ise dipten bir türlü kurtulamadı. Son olarak Juventus’a kaybeden konuk ekipte zorlu maçta kırmızı kart gören Francesco Antonioli cezalı duruma düştü. Palermo, inişli-çıkışlı bir performans ortaya koyan rakibi karşısında sahaya favori olarak çıkıyor.

275 R.Madrid-Barcelona 1
İspanya’da bir El Clasico günü daha yaşanacak. Geçtiğimiz sezon Barcelona egemenliğinde geçmişti. Ancak bu kez Real Madrid galibiyete daha yakın olarak taraf. Çünkü Real hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de ligde müthiş bir seri yakaladı. Ev sahibi özellikle bu maçı kazanarak puan farkını biraz daha açmak istiyor. Barça’nın ise bu maçı kazanmaktan başka çaresi yok. Eğer kaybederlerse Real’in maç eksiğine rağmen puan farkı altıya çıkacak. Taraftar avantajının büyük bir artı olduğu El Clasico’da iç sahada 6’da 6 yapan Real ezeli rakibini devirecektir.

374 Trabzon-Galatasaray 2
Son üç maçında 7 puan kaybeden Trabzonspor’da, hafta içi Lille ile berabere kalmasına rağmen ilk ikiye giremeyerek Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesi futbolcular üzerinde moralsizlik yarattı. Galatasaray’da ise bayram havası var. Çünkü konuk ekip hem zorlu derbide Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti hem de iki sene sonra zirveyi ele geçirdi. Ayrıca Cim-Bom’da orta sahanın önemli oyuncularından Engin Baytar’ın da cezası bitiyor. Morallerin tavan yaptığı sarı-kırmızılı futbolcular, bordo-mavililerin yorgunluğundan yararlanır ve zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılır.

Haberin Devamı

Real farkı açar