Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

100 R.Madrid-Barcelona 1
İspanya Ligi’nin iki devi Real Madrid ile Barcelona, bir El Clasico’da daha karşı karşıya. Sezonun ilk maçında Real tam bir hezimet yaşamıştı ve sahadan 5-0 mağlup ayrılmıştı. Mourinho’nun öğrencileri hem bu yenilgiyi silmek, hem de zirve yarışına tekrar tutunmak istiyor. Barça ise liderlik koltuğunda biraz daha rahatlayarak şampiyonluğunu erkenden ilan etme peşinde. İki takım da hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde maç yaptı. Real’de Tottenham karşısında takımın tek golünü atan Cristiano Ronaldo bu müsabaka düşünülerek 65’te oyundan alınmıştı. Barcelona’da ise aynı şekilde David Villa 75’te yerini Jeffren’e bıraktı. Real, bu kritik maçta galibiyete ulaşan taraf olacaktır.

340 B.Münih-Leverkusen Üst
Bu sezon zirve yarışına çok erken havlu atan Bayern Münih Teknik Direktör Lous Van Gaal’ın görevine son verdi ve gelecek sezonun çalışmaları için düğmeye bastı. Lider Dortmund’un takipçisi Leverkusen ise puan farkını 5’e indirerek, zirve için biraz daha umutlandı. İki takımın tek ortak noktası maçlarının bol gollü geçiyor olması. Sürprize açık müsabakada ilk seçenek 2,5 gol üstü.

357 Arsenal-Liverpool Üst
Son maçında galibiyeti hatırlayan Arsenal zirve yarışına tekrar tutundu. Maç eksiği bulunan ev sahibinin tek amacı kalan maçlarını kazanmak ve lider Manchester United’ın puanlar kaybetmesini beklemek. Liverpool ise kötü bir sezon geçirmesine rağmen bu tür büyük maçlara çok iyi hazırlanıyor. Konuk ekip Chelsea ve ManU gibi iki devi mağlup etmeyi başarmıştı. Takımın yeni golcüsü Andrew Carroll da City’ye attığı iki golle forma girdiğinin sinyallerini verdi. Arsenal yarışta yara almamak, Liverpool ise çıkışını sürdürmek için sahaya çıkıyor. İki golcü takımın maçında ilk seçenek 2,5 gol üstü.

399 Napoli-Udinese 1
Ligde 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Napoli, lider Milan’ın üç puan gerisinde ve kalan 6 haftada şampiyonluk yarışında yara almak istemiyor. Lazio’yu geçerek Şampiyonlar Ligi biletini almak için mücadele eden Udinese ise Roma ve Lecce mağlubiyetleri ile bir anda tepetakla oldu. Moralli Napoli, taraftarının da desteğiyle üç puanı alacaktır.