Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sassuolo’ya güvenin

143 Sassuolo-Verona 1
Serie A yolunda sürpriz istemeyen Sassuolo, Torino ile girdiği zirve yarışında şu an averajla önde. Ayrıca son 6 maçta alınan 4 galibiyet, 2 beraberlik de futbolcular için büyük bir motivasyon oldu. Hellas Verona ise Pescara mağlubiyeti ile sarsılsa da Juve Stabia’yı devirerek bu kaybını telafi etti. Ev sahibi zirve için olduğu kadar, konuk ekip de play-off için her puana ihtiyacı var. Ancak sezonun ilk maçını deplasmanda 1-0 kaybeden Sassuolo, bu kez saha avantajını arkasına alır ve üç puana ulaşan taraf olur.

221 Bursa-Galatasaray 2
Spor Toto Süper Ligi’nde fırtına gibi esen Galatasaray, en yakın rakibi Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin 5 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Sarı-kırmızılılar, genç bir kadro ile sahaya çıkan Ankaragücü’ne hafta içi maçında gol yağdırdı. Tabii ki bu galibiyet taraftarları şaşırtmazken, yedek oyuncuların bile formda olması Teknik Direktör Fatih Terim’i sevindirdi. Kötü bir sezon geçiren ve son olarak Gençlerbirliği deplasmanından beraberlikle dönen Bursaspor’da ise ilk on birin değişilmez isimlerinden Vederson cezalı duruma düştü. Daha önceki sezonlarda her takım için Bursa deplasmanı korkutucuydu. Ancak bu sezon kural yıkıldı. Taraftarı karşısında çıktığı 11 maçın 4’ünden üzgün ayrılan Bursaspor bir darbe de Galatasaray’dan yiyecektir.

241 Juventus-Udinese 1
Milan ile çok çetin bir zirve yarışına giren Juventus, bir puanlık avantajını korumak istiyor. Namağlup unvanını sürdüren tek takım olan siyah-beyazlılar, Atalanta’yı deplasmanda devirdi. Udinese’nin ise 3. sırada olması kimseyi şaşırtmasın. Çünkü konuk ekibin bu başarısının tek sebebi iç sahada topladıkları puanlar. Udinese, dış saha maçlarında çok kötü bir performans ortaya koyuyor. Bu yüzden Juventus deplasmanından sürpriz bir sonuçla ayrılmaları zor. Ev sahibi haftayı kayıpsız kapatacaktır.

Haberin Devamı

Sassuolo’ya güvenin