Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ukrayna temsilcisi grup liderliğini Arsenal’e kaptırmamak için Braga’yı mağlup eder. Gruptan çıkmayı garantileyen Tottenham ile Twente’nin maçında eşitlik öne çıkıyor...

517 M.United-Valencia Alt
İki takım da gruptan çıkmayı garantiledi. Ev sahibi Manchester United, hafta sonu ligde Arsenal’le zirve yolunda çok önemli bir karşılaşma yapacak. Bu yüzden müsabakaya yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkabilir. Valencia ise cumartesi gecesi Real Madrid deplasmanına gitti ve yorgunlar. İki taraf da prestij için sahada. Karşılaşmadan fazla gol beklemeyin.

518 Twente-Tottenham 0/0
Twente, ligde yakaladığı çıkışı Avrupa’da da sürdürüyor. Ev sahibi takım ikili averajda Werder Bremen’e üstünlük sağladığı için UEFA Avrupa Ligi’ni garantiledi. Daha önce oynadığı 5 karşılaşmada da çok iyi kapanarak rakiplerinden puan almayı hedefleyen Twente, bu karşılaşmada da aynı yolu izleyecektir. Konuk ekip Tottenham ise gruptan çıkma vizesini çoktan cebine koydu. Liderlik için önemli bir maç ancak yine de yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkacaklardır. Çünkü hafta sonu ligde Chelsea ile zorlu bir maç yapacaklar. İki takım için de beraberlik iyi bir sonuç. Bu yüzden ilk yarı ve ikinci yarı ‘0’ tercihi mantıklı olacaktır.

548 Arsenal-Partizan 1
Liderliği Shakhtar Donetsk’e kaptıran Arsenal, iç saha maçlarında tempoyu bir an olsun bile düşürmüyor ve rakiplerine gol yağdırıyor. Konuk ekip Partizan ise 5 maçta 0 puan alarak çoktan evinin yolunu tuttu. İngiltere’nin köklü takımlarından Arsenal, gruptaki son maçında herhangi bir sürprize izin vermez. Ev sahibinin kritik mücadelede iki handikapı aşacağına inanıyorum.

554 Shakhtar-Braga 1
Grup lideri Shakhtar Donetsk son maçta da bu unvanını korumak istiyor. Sahasında 2’de 2 yapan Ukrayna temsilcisi oynadığı 4 karşılaşmada sadece Arsenal’e 5-1’lik skorla mağlup oldu. Portekiz Ligi’nin güçlü takımlarından Braga ise üçüncü sıradaki yerini garantiledi. Ancak ikincilik için de hala şansları buluyor. Fakat keni evlerinde 3-0 mağlup oldukları Shakhtar karşısında şansları yok denecek kadar az. Ev sahibi favorilerim arasında.