Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cezalı Sneijder'in yokluğuna hafta boyunca çare arayan Hamza Hamzaoğlu, Trabzonspor deplasmanında kulübeden gelerek iyi performans sergileyen Emre Çolak ve Olcan'a 11'de forma verirken, Yasin'i sürpriz biçimde yedeğe çekti. Trabzon'da hiç düşünmediği Melo'yu da 11'de sahaya sürdü.

Burak ve Umut'u hücumda yeniden bir araya getiren Hamzaoğlu stoperdeki tercihini Semih sağlıklı ve hazır olmasına rağmen bir kez daha Hakan Balta'dan yana kullandı. Hamza hocanın savunmanın ortasında Chedjou-Semih yerine Chedjou-Hakan ikilisini tercih etmesi artık doğal karşılanıyor ve dün haklı çıktı.

Haberin Devamı

Elyasa'nın maçın hemen başında sakatlanıp çıkması Gaziantep'in defansif planlarına darbe indirdi. Galatasaray'ın erken bir golle oyunun tüm kontrolünü ele geçirme umutlarını artıran bir gelişmeydi bu fakat hem savunma dörtlüsü hem de kaleci Eray sağlam durdu. Sneijder'in eksikliği ciddi biçimde hissedilirken, Melo da ilk yarı boyunca ofansif katkı yapamadı.

*****

48'de skor 1-1'e gelebilirdi. Önce Mustafa Durak çapraz pozisyonda istediği vuruşu yapamadı hemen ardından da Chedjou 1,5 metreden topu auta yolladı. Galatasaray takımı hücuma çıkarken çok hızlı, agresif ve istekliydi ancak top Gaziantepli oyunculara geçtiğinde anlaşılmaz bir durağanlık gösterdi ikinci yarının özellikle ilk dakikalarında. Rakip oyuncuların topu bir şekilde kaybedeceğine öyle inanmışlardı ki pres yapmak yerine sürekli hata beklediler. Hal böyle olunca Galatasaray istediği baskıyı bir türlü kuramadı, Okan Buruk'un öğrencileri ise pas yapmakta çok fazla zorlanmadı...

Seyircinin ısrarla istediği Olcan-Yasin ve zorunlu yapılan Chibuike-Emre değişiklikleri oyunun seyrinde ciddi bir değişiklik yapmadı. Hamza Hamzaoğlu bunun üzerine Bruma'yı da sahaya sürerek etkisiz Umut'u kenara aldı. Oysa Bruma'yı, Sabri ile değiştirip pekala 3-5-2'ye dönmeyi de düşünebilirdi ama yapmadı...

Okan Buruk son 10 dakikaya girilirken çok yorulan Leal'i, Gökhan Süzen'le değiştirerek bunalan savunmaya enerji katmak istedi fakat bu hamle Galatasaray'ın hızını kesmeye yetmedi. Böyle sıra dışı bir maçta sarı-kırmızılı takımın bir kahramana ihtiyacı vardı ve liderlik koltuğunu getiren golü atmak da Hakan'a kısmet oldu.

Haberin Devamı

Hakem Mete Kalkavan'a gelince... Gördüğünü çalmaya, objektif olmaya çalıştı ama Muhammed Demir'in ensesine kasti dirsek atan Chedjou'ya sarı kart dahi çıkarmaması yönetimine gölge düşürdü.