Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

504 Crewe-Stockport 0-2
İngiltere Kupası’nda Lig 2’de şampiyonluk arayan Crewe, kendisinden bir üst ligde mücadele eden Stockport’u konuk ediyor. İki takımın kadrolarına baktığımızda tabii ki konuk ekip daha ağır basıyor. Fakat kupa maçlarında sürpriz sonuçların çıktığını düşünürsek, Stockport kaybetmez seçeneği zorlu karşılaşmada daha ağır basıyor.

535 R.Betis-Cordoba 1

Bu sezon İspanya 2. Ligi’ne düşen Real Betis, ligin ilk haftasında bu müsabakadaki rakibi Cardoba’yı 3-0’lık skorla hiç zorlanmadan mağlup etmişti. Ev sahibi takımda golleri ise Juanma, Caffa ve Sergio Garcia kaydetmişti. Betis’in tek amacı tabii ki kupadan önce ligde şampiyonluğa ulaşarak tekrar hak ettiği yere La Liga’ya dönmek. Fakat kupada da hafta sonu yendikleri rakibi Cardoba’yı bir kez daha geçebilirler. Ev sahibi haftanın favorileri arasında.

538 Sociedad-Vallecano 0

Ev sahibi Real Sociedad rakipleri karşısında oyunu çok iyi kilitleyen ve 90 dakika hiç durmadan mücadele eden bir ekip. Las Palmas deplasmanında öne geçmelerine rağmen beraberlik golünü yedikten sonra, konsantrasyon eksikliğine uğramadılar ve bir puanı kaptılar. Rayo Vallecano ise sahasında Albecete’yi mağlup ederek averajla liderlik koltuğuna oturdular. Ev sahibi kupada da katı defans anlayışını sahaya yansıtacaktır. Müsabakada beraberlik ilk akla gelen sonuç.

556 Numancia-Murcia 0

İki takım da geçen sezon La Liga’dan düştü ve bu sezon ikinci ligde başarı arıyor. Numancia, ligdeki ilk maçında hafta sonu Celta Vigo’yu deplasmanda 2-1 mağlup ederken, Murcia ise sahasında Tarragona’ya mağlup olarak herkesi şaşırtmıştı. İki takım arasındaki maçlara baktığımızda Murcia rakibine hiç mağlup olmamış. Fakat ligdeki ilk müsabakaların ardından Numancia daha oturmuş bir takım görüntüsü ortaya koydu. Bu yüzden güçleri birbirine denk iki takımın maçında eşitlik çok zor bozulur.