Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Euro 2012 elemelerinde Sırbistan deplasmanından 3-1’lik zaferle dönen Estonya, Tallinn’de Slovenya’yı ağırlıyor. 2.05’lik üst oranı oldukça cazip

509 Estonya-Slovenya Üst
Sırbistan’ı deplasmanda 3-1 yenerek, Euro 2012 elemelerinde geçtiğimiz cumartesi gecesinin en büyük sürprizine imza atan Estonya evinde Slovenya’yı da devirip, gruptaki iddiasını güçlendirmek istiyor. Estonya’nın daha önce Faroe Adaları (2-1)ve İtalya (1-2) ile oynadığı maçlar, “üst” bitmişti. Konuk Slovenya’nın ise Köln forması giyen forveti Novakovic ile Groningen’de top koşturan golcüsü Tim Matavz çok formdalar. Bu maça 2.05’lik orandan “üst” denenir.
502 Azerbaycan-Türkiye 2
Türkiye için mutlak galibiyetle alınması gereken bir maç. Almanya karşısında beklenen futbolu ortaya koyamayarak eleştiri oklarının milliler için müsabaka bana göre telafi maçı. Hiddink’in kadro tercihinin sorgulanmasının ardından ciddi bir revizyona gitmesi bekleniyor. Arda’dan sonra Aurelio’nun sakatlığı orta sahada küçük bir kriz yaratsa da savunmada Servet’in maskeyle de olsa forma giyecek olması sevinç yarattı. Ay-yıldızlılar, Azerbaycan deplasmanından üç puanı alarak üzerindeki kara bulutları dağıtır.
515 İsviçre-Galler 1
İngiltere’den sonra Karadağ’a da mağlup olan İsviçre şokta. Ev sahibi bu maçtan da galibiyetle ayrılamazsa ilk iki şansını iyice zora sokacak. Galler’in de rakibinden bir farkı yok. Onlarda 2’de 0 yaptılar ve üç puandan başka bir şey düşünmüyorlar. İsviçre’de grup maçlarında atılan tek golü orta saha oyuncusu Shaqiri’nin kaydetmesi forvet hattında yaşanan sıkıntıyı gözler önüne serdi. Ancak her şeye rağmen ev sahibi taraftar desteğiyle ilk üç puanını alacaktır.
518 İtalya-Sırbistan 1
İtalya, Estonya ve Faroe Adaları galibiyetinin ardından Kuzey İrlanda beraberliği ile frene bastı. Ancak liderlik koltuğundaki yerlerini korudular. Sırbistan ise cuma günü sahasında Estonya’ya mağlup olarak herkesi şaşırttı. İtalya moralsiz rakibi karşısında kazanarak ilk sıradaki yerini kaptırmaz.