Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fransız temsilcisi gruptan çıkma şansı tükenen rakibi Partizan’ı mağlup edecektir. W.Bremen-Nacional maçında üst, D.Bükreş-Sturm Graz karşılaşmasında ise alt seçeneği tercih edilebilir

540 Xerex-Barcelona İY-2
La Liga’ya uyum sorunun aşamayan Xerex topladığı 7 puan ve -17 averajla son sıraya demir attı. Barça ise El Clasico’dan yine galibiyetle ayrıldı ve ezeli rakibi Real Madrid’den liderlik koltuğunu geri aldı. Xerex’in bu moralsizlik ve kısıtlı kadro ile Barcelona karşısında sürpriz yapması mucize olur. Düşük oran nedeniyle ilk yarı Barça galibiyeti denenebilir.

553 PSV-S.Prag 1
İç sahada oynadığı iki maçı kazanan PSV, liderlik koltuğunu kimseye kaptırmak istemiyor. En yakın rakibi Sparta Prag ise oynadığı 4 karşılaşmada da çok gol atmayı başarırken, kendi kalesini de kapatamıyor. İki takımın oynadığı ilk müsabaka 2-2’lik eşitlikle sona ermişti. Taraftar desteği ile rakiplerine sahayı dar eden Belçika temsilcisi sahadan üç puanla ayrılacaktır.

Haberin Devamı

555 Shakhtar-C.Brugge 1
Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’i grupta durduracak bir güç olduğunu düşünmüyorum. Çıktıkları 4 maçı da kazandılar ve rakip kalelere tam 12 gol bıraktılar. Deplasmanda mağlubiyet yüzü görmeyen Club Brugge ise bu karşılaşmada puan kaybederse liderlik şansı da uçup gitmiş olacak. İlk maçı 4-1 gibi farklı bir skorla kazanan ev sahibi rövanşı da vermez.

557 Toulouse-Partizan 1
Gruptaki tek maçını Partizan’ı yenerek alan Toulouse’nin ilk iki için hala bir şansı bulunuyor. Fakat konuk ekip 4’te sıfır yaparak ligine geri döndü. Son iki karşılaşmasına prestij için çıkacak. Fransız temsilcisi bu müsabakayı kazanamazsa neleri kaybedeceğinin farkında. Toulouse kazanacaktır.

559 W.Bremen-Nacional Üst
Grupta liderlik koltuğunda oturan Werder Bremen, lige istediği gibi başlamamasına rağmen Avrupa’da fırtına gibi esiyor. Nacional’in ise iki puanı bulunuyor ve son kozunu oynuyor. Konuk ekibin kazanması bile yetmiyor. Bilbao’nun da kaybetmesi gerekiyor. 2,5 gol üstü daha garanti bir seçenek olarak göze çarpıyor.

561 D.Bükreş-Sturm G. Alt
Galatasaray’ın gruptan çıkmasını garantilemesinin ardından gözler ikincilik koltuğuna çevrildi. Dinamo Bükreş’in bu şansı pamuk ipliğine bağlı. Ev sahibi takımın kalan iki maçını kazanması, Panathinaikos’un ise kaybetmesi gerekiyor. Yunan temsilcisi bir puan alsa bile, Dinamo ligine dönebilir. Sturm Graz ise umutlarını çoktan tüketti. İlk maçı 1-0 kazanan Romanya temsilcisi, rövanşı da alır. Fakat fazla gol beklemeyin.

Toulouse’a güvenin