Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hollanda Ligi’nde kazananın büyük bir avantaj elde edeceği maçta Ajax saha avantajını kullanarak rakibi PSV’yi mağlup edecektir

128 Schalke-Stuttgart Üst
Zirve yarışından kopmak istemeyen Schalke, son haftaların en formda takımı Stuttgart ile karşı karşıya geliyor. Son maçında Frankfurt deplasmanında şov yapan ve rakibini 4-1 mağlup eden Schalke büyük moral bulmuştu. 1 maçta sadece Hamburg’a kaybeden konuk ekip ise bu havayı dağıtma istemiyor. Stuttgart’ın son karşılaşmalarına baktığımızda göze çarpan tek şey bol gol. Sürprize çok açık olan müsabakada ilk seçenek 2,5 gol üstü.

164 Tottenham-Blackburn 1
Zirve ile arası iyice açılan Tottenham en azından yerini koruyarak eleme oynayarak da olsa Şampiyonlar Ligi biletini almak istiyor. Son iki maçında topladığı puanlarla ateş hattından uzaklaşan Blackburn ise deplasmanda oynadığı 14 karşılaşmanın sadece birinde üç puana imza attı. Konuk ekibin bu sezon rakip sahada ortaya koyduğu futbolla, Tottenham karşısında sürpriz yapması çok zor.

369 Ajax-PSV 1
Alkmaar’ın bu sezonki kötü performansının ardından sıkı bir zirve yarışına giren Ajax ve PSV ‘final’ niteliği taşıyan bir maça çıkıyorlar. Ajax, 13 maçta 12 galibiyet, 1 de beraberlik alırken rakip ağları tam 46 kez havalandırarak çok başarılı bir forvet hattına sahip olduğunu gösterdi. PSV ise dış sahada tek mağlubiyet alırken, kalesinde 7 gol gördü. Bir takımın defans hattı, diğerinin ise ileri ucu çok kuvvetli. Zorlu müsabakada Ajax taraftar desteğiyle üç puanı alır.