Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hamza Hamzaoğlu 3 Ekim'de Başakşehir'i 2-0 yendikleri son lig maçının 11'inde, 1'i zorunlu 3 değişiklik yaptı. Denayer'in yokluğunda Sabri'ye forma verirken, yedeğe çektiği Sinan ve Yasin'in yerlerine Rodriguez ile Umut'a şans tanıdı. Başakşehir maçında merkezde oynayan ve başarılı olan Podolski'yi hiç hoşlanmadığı sağ kanada kaydırması sürpriz oldu. Şut tehdidi olan Bilal'i forvet arkasına yerleştirip, Sneijder'i sola göndermesi de beklenmeyen bir tercih olarak dikkatleri çekti.

Mehmet Özdilek ise Beşiktaş'la 3 hafta önce berabere kaldıkları maçtaki "cesur" kadrosunu İrfan Can haricinde korudu. El Kabir'in arkasına yine Stancu ile Djalma'yı monte ederek hem Galatasaray savunmasının ataklara katılmasını önledi, hem de oyunun geniş alanda oynanmasını sağladı.

Haberin Devamı

Bu plan Gençlerbirliği adına ilk 25 dakikada gayet iyi uygulandı. Oyuna kötü başlayan Bilal, Podolski ve Rodriguez'in toparlanmasının ardından ise Galatasaray kontrolü bir anda eline geçirdi, üstünlük sayısı her an gelebilirdi. Fakat golü bulan Gençlerbirliği oldu. Özdilek'in tam da planladığı biçimde Djalma ara pası gönderdi, El Kabir de en iyi yaptığı işi yaparak takımını öne geçirdi.

Bu sürpriz golden sonra Burak'ı ısınmaya gönderen Hamza Hamzaoğlu devrede takımına çok doğru bir müdahalede bulundu. Evet Rodriguez kötü değildi ama orta sahanın en defansif ismiydi ve Yasin'le değişmesi gereken de oydu. İkinci yarıya müthiş bir baskıyla başlayan Galatasaray'da isyan ateşini Chedjou yaktı. Kamerunlu önce sıra dışı bir asistle Bilal'i golle buluşturdu, ardından da ön direkten yükselip attığı kafa gollerine bir yenisini ekleyip, takımını üstünlüğe taşıdı.

Devrede sarı kartlı Spelmann'la, Tomic'i değiştiren Mehmet Özdilek ikinci hamlesini İrfan Can'la yaptı. Çok top kaybetmeye başlayan Djalma'yı kenara alan Özdilek, İrfan Can'la oyunu dengelemek istedi ama Yasin'in farkı ikiye çıkaran golü tam da bu anda geldi.

İlk yarı ile ikinci devre arasındaki bariz farkın temel sebebi devrede yapılan Rodriguez-Yasin değişikliğiydi. Peki, Hamza Hamzaoğlu, en agresif hücumcusu Yasin'in yerine sol koridorda Sneijder'i veya Podolski'yi görevlendirme hatasını daha önce birçok kez tekrarlamasına rağmen neden aynı lüzumsuz hamleyi yapıyor? Tamamı başarısız olan denemelere rağmen Yasin'i neden ısrarla kulübeye çekiyor?

Haberin Devamı

Ben, Yasin'in performans eksikliği veya herhangi bir davranış yanlışı içinde olmadığını düşünüyorum. Belki de tek hatası oyundan çıktıktan sonra su şişelerini tekmelememek veya hocasına iğneli mesajlar göndermemesidir!