Galatasaray Lise arkadaşının gözünden Dursun Özbek

Lise arkadaşının gözünden Dursun Özbek

17.07.2015 - 11:40 | Son Güncellenme:

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in 1960'lı yıllarda Galatasaray Lisesi'nde başlayan arkadaşlığı sürüyor. Gökhan, "Çalışkandır. Başarılı olacağına inanıyorum. İyi bir Galatasaray izleyeceğiz" dedi.

Lise arkadaşının gözünden Dursun Özbek

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile lisede başlayan arkadaşlıklarının yıllardır sürdüğünü belirterek, "Çalışkandır. Başarılı olacağına inanıyorum. İyi bir Galatasaray izleyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı kulübün divan kurulu üyesi de olan Ülgür Gökhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özbek ile 1960'lı yılların başından bu yana dostluklarının devam ettiğini söyledi.

Galatasaray Lisesi'nde birlikte yatılı öğrenim gördüklerini dile getiren Gökhan, "Başarılı bir öğrenciydi. Kafası matematik ve fen derslerine çalışırdı. Mezun olduktan sonra ben başka bir üniversite için Ankara'ya gittim, o İstanbul'da kaldı ama ilişkimiz kesilmedi, devam etti" ifadesini kullandı.

Gökhan, lisede aynı dönemden Özbek'in de bulunduğu grupları bulunduğunu ve onlarla ailece sık sık görüştüklerini anlattı.

"Sürekli 'başkan ol' diye söylüyorduk"

Dursun Özbek'le üniversite döneminde yollarının ayrıldığını ancak temaslarının devam ettiğini aktaran Gökhan, son dönemde kendisine kulüp başkanı olması için telkinde bulunduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Özbek'in, eğitiminin ardından ticarete atıldığını ifade eden Gökhan, şunları söyledi: "Talimhane'de yedek parçacılık yaptı. Biz de Çanakkale'de yedek parça satıyorduk ve o yıllarda onun müşterisi oldum. Sonra otelciliğe başladı. Bir binayı aldı, otele dönüştürdü. İlk defa Taksim'de otelciliği o başlattı. Daha sonra turizm sektöründe işini yükseltti. Duygun Yarsuvat başkanlığında yönetim kuruluna girdi. Sürekli 'başkan ol' diye söylüyorduk. İlk başlarda 'düşünüyorum ama nasıl olur' şeklinde konuşuyordu. Sonra, 'ben başkanlığa aday olacağım' dedi. Onun için seçim çalışması yaptık ve sonuçta rahatlıkla da kazandı. Bir alternatifi yoktu. Okul hayatında olduğu gibi iş hayatında başarılı, tuttuğunu koparan bir kişidir. Çalışkandır. Başarılı olacağına inanıyorum. İyi bir Galatasaray izleyeceğiz."

Yazarlar