Skorer LONDRA 2012’YE DOĞRU...

LONDRA 2012’YE DOĞRU...

23.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya gözünü 2012 Olimpiyat Oyunları için Londra’ya çevirirken, organizasyon için hazırlanan köy tam not aldı.

LONDRA 2012’YE DOĞRU...

Dev yatırım

Haberin Devamı

İngiliz hükümeti tarafından 1,1 milyar sterlin harcanarak oluşturulan spor merkezinin içindeki 9 yeni tesis birlikte, Londra’da toplam 22, dışında da 11 merkezde madalya mücadelesi verilecek. Öte yandan müsabakaların tüm dünyaya aktarılabilmesi için medyaya da büyük bir alan tahsis edildi. Kullanıcak olan alana 5 tane jumbo jetin yan yana sığabileceği kaydedildi.

Kürsüye çık zengin ol!

Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan, madalya alan sporcularını ödüle boğacak. Kazakistan sporcularına altın için 250 bin, gümüş için 150 bin, bronz için ise 75 bin dolar verirken, Özbekistan altına 100 bin, gümüşe 75 bin, bronz madalyaya da 50 bin dolar ödül dağıtacak. Tacikistan da diğer ülkelerden geri kalmayacak, altın madalya alanlara 63 bin, gümüş madalya kazananlara 52 bin, bronz madalya için ise 42 bin dolar ödül verecek. Kırgızistan ise sporcularını zengin eden bir başka ülke olacak. Altın kazanan sporcular 200 bin, gümüş madalya alanlar 150 bin, bronz madalyayı boynuna takanlar ise 100 bin dolar ile ödüllendirilecek.

Haberin Devamı

Futbola erken açılış

Oyunlarda futbol coşkusu, resmi törenden 2 gün önce, 25 Haziran’da başlayacak. Mücadeleler başkent Londra’nın yanısıra Cardiff, Glasgow, Manchester, Newcastle ve Coventry kentlerinde yapılacak. Erkeklerde takım kadrolarında 23 yaşın üzerinde en fazla 3 futbolcuya yer verebilecek, kadınlarda ise yaş sınırı bulunmuyor. 2008 Olimpiyatları’nda erkeklerde Arjantin, kadınlarda ise ABD şampiyon olmuştu.

Badmintonda favori Çin

Londra’da Türkiye’yi badmintonda Neslihan Yiğit temsil edecek. Wembley Arena’da 28 Temmuz’da başlayıp 5 Ağustos’a kadar sürecek müsabakalarda, 86’sı erkek, 86’sı kadın toplam 172 sporcu kürsü için yarışacak. Badmintonda favori olarak gösterilen Çinliler’i, Güney Kore, Malezya ve Endonezyalılar’ın zorlayabileceği belirtiliyor. Çin, Pekin-2008’de badmintonda verilen 5 altın madalyadan 3’ünü kazanmıştı.

Tek temsilcimiz Begül Löklüoğlu

Olimpiyatlarda Güney Kore’nin favori gösterildiği okçulukta, ülkemizi bayanlar klasik yayda Begül Löklüoğlu temsil edecek. 27 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında Lord’s Cricket Ground’da yapılacak müsabakalarda toplam 128 sporcu madalya mücadelesi verecek. Klasik yayda kürsü mücadelesi verecek olan Löklüoğlu bu yılki Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası’nda 6’ncılığı, 2006 Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası’nda ise gümüş madalya kazanmıştı.

Haberin Devamı

‘Neler bekliyor bilmiyoruz’

Tarihinde ilk kez olimpiyatlara katılma hakkını kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın pasörü Naz Aydemir, büyük bir heyecan yaşadığını söyledi. Oyunlarda kendilerini nelerin beklediğini bilmediklerini belirten Aydemir, “Brezilya, ABD, Sırbistan ve Çin’in yer aldığı B Grubu kamuoyu tarafından zor olarak gösteriliyor. Ancak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Ben, elimizden gelenin kötü bir şey olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

KKTC için protesto

KKTC’li sporcuların oyunlarda mücadele etmesine izin verilmemesi, Londra’da protesto edildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) heyetinin toplantılarını yaptığı otelin önüne gelen Londra merkezli Ambargolular grubu, KKTC’li sporcuların 2012 Londra Olimpiyatları’na katılamamasına tepki gösterdi. Grup ayrıca IOC Başkanı Jacques Rogge’ye iletilmek üzere otelin güvenliğine bir mektup verdi.