Beşiktaş "Lucescu zor, yerli gelsin"

"Lucescu zor, yerli gelsin"

04.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Mircea Lucescu için umutsuz konuşurken, tercihinin Türk teknik direktör olduğunu açıkladı.

Lucescu zor, yerli gelsin

Beşiktaş Kulübü Başkanı, teklif götürdüğü Mircea Lucescu’nun 11 yıldır çalıştığı Shakhtar Donetsk’i bırakmak istemediğini söyledi, “Umudumu kesmedim ancak olmama ihtimali daha fazla. Ben yerli hocadan yanayım. Türk teknik adamla bir adım önde başlıyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman dün Lig TV’nin canlı yayınında Şansal Büyüka ve Ömer Güvenç’in sorularını yanıtladı. Orman, yeni teknik direktörden, Slaven Bilic’e; Vodafone Arena’dan, transfere kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Mircea Lucescu’ya teklif götürdüğünü belirten Başkan Orman, Şenol Güneş’in beğendiği bir teknik direktör olduğunu söyledi. Lucescu ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu kaydeden Orman, “Birbirimizi çok severiz. Beşiktaş teknik direktörlüğü için de görüştüm. Lucescu, Türkiye’de Beşiktaş’tan başka bir takıma gelmeyeceğini söylüyor. Fakat 11-12 sezondur başında bulunduğu takım kendi şehrinde maç yapamıyor. Bırakıp gitmek gibi bir düşüncesi yok. Kendisinden haber beklediğimizi söyledik. Kupa finalleri var. Gelmeyeceğine dair açık ve net konuşmadı. Ancak Beşiktaş bekleyecek bir kulüp de değil. Lucescu’dan umudumu kesmedim ama olmama ihtimali daha fazla. Bende de şevk kalmadı. Beşiktaş istenecek bir kulüptür. ‘O stada çıkacağım, UEFA Avrupa Ligi’ni alacağım’ denilmeli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Bir adım öndesiniz’

Kişisel olarak yerli teknik direktörden yana olduğunu açıklayan Başkan Fikret Orman, Şenol Güneş’in durumuna açıklık getirdi. Güneş’e henüz teklif götürmediklerini bildiren Orman, “Teknik direktörümüz yerli veya yabancı olabilir. Ben yerliyi tercih ederim. Yerliyle bir adım önde başlıyorsunuz. Şenol Güneş’le ilgili bazen tenkit yiyorum. Ben, Şenol Hoca’yı 80 senesinden tanırım. Trabzon’un kamplarına giderdim. Çok karakterli bir adamdır, milli takım hocalığı yapan bir kişidir. Onunla ismimizin anılmasından rahatsızlık duymam. Şenol Güneş’e asla teklif götürmedik. Bursaspor’un bir finali var. Zaten onu tanıyan bu tekifi yapmaz. Gitseniz, ‘gel konuşalım’ deseniz kabul etmez. Şu anda Bursaspor’un hocası” diye konuştu.

Başkan Fikret Orman önümüzdeki günlerde 2-3 bölgeye transfer yapacaklarını sözlerine ekledi.

‘Mancini, Prandelli ne yaptı’

Fikret Orman, dünyaca ünlü birçok teknik direktörün Türkiye’de başarılı olamadığını hatırlattı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın bu konuda sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Orman, “Yönetim olarak, ‘yurt dışından şunu veya bunu getirdim’ demekle olmuyor. Bu ülkeye ne hocalar geldi. Sonucu ne oldu? Galatasaray’ın çalıştığı Mancini, Manchester City’yi şampiyon yapmış bir hoca. Ne oldu? Prandelli, İtalya’ya final oynattı. Scala bizim çalıştığımız dönemde çok önemli bir hocaydı. Toschack, Löw, Hiddink ne oldu?” dedi.

Haberin Devamı

‘Şampiyon olsaydık Bilic devam ederdi’

Başkan Fikret Orman üst üste ikinci sezon ligi 3. sırada bitiren Slaven Bilic’le medeni bir şekilde yolları ayırdıklarını söyledi.

Bilic’in çağdaş bir teknik adam olduğuna vurgu yapan Orman, “Burada sıkıntı yok. Hoca ile konuştuk. Nezaketle giden birine ‘şu dezavantajları vardı’ demek bana yakışmaz. Karşılıklı olarak bu kararı verdik. Kriz anında panik yapmayacak ve beklentilerimizi karşılayacak bir hoca ile anlaşacağız. Şampiyon olsak Bilic ile yüzde 99 devam ederdik. Keşke şampiyon olsaydık. Bilic’in taraftarla ilişkisi muhteşemdir. İki kızım var. Hayatta en değer verdiğim insanlardır. Bilic gitti diye küstüler bana” dedi.

Haberin Devamı

Orman, Beşiktaş’ın, Bilic’le derbi kazanamamasıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi: “Bir eşiğe geliyoruz ve onu atlayamıyoruz. Çok iyi oyunculardan oluşan bir kadromuz var. İyi kullanırsanız bunlar iyi gözükür. Beşiktaş her zaman kazanmak için sahaya çıkar. Fenerbahçe maçında 30. dakikada Gökhan Gönül sakat, Emenike’ye bağırıyorlar, Kuyt, Meireles sakat. Artık Beşiktaş orada yenecek yani. Bir sene önce 3-1 öndesin ve yine puan kaybediyorsun. Beşiktaş artık yenecek. Bunun mazereti yok.”

‘Korkut’u istedim’

Sportif direktöre sıcak baktıklarını anlatan Fikret Orman, Hannover 96’dan ayrılan Tayfun Korkut’a teklif götürdüklerini açıkladı. Eski sportif direktör Önder Özen’in sahaya inmek istediğini belirten Orman, “Tayfun Korkut çok başarılı ve çok hırslı. ‘Gel sportif direktör ol’ dedim ama takım çalıştırmak istiyor. İlhan Mansız’ı da çok severim ama bu işte hırs lazım. İlhan şu anda bilgi ve birikimiyle o durumda değil” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Sergen için erken’

“Sergen Yalçın’ın çok başarılı olmasını istiyorum ama Beşiktaş’ı, Sergen için erken bulurum. Başarılı olması için üzerine biraz koyması lazım. Hedeflerini göstermesi lazım. Beşiktaş’ı yöneten teknik adamın; oyuncuyu, camiayı, basını, hatta hakem ilişkilerini sağlayabilen kriterlerde olması lazım.”

‘Başkan Topbaş’la stadı konuşacağım’

Fikret Orman, Vodafone Arena’da deniz tarafındaki kale arkası tribünle ilgili yaşanan sıkıntıya da açıklık getirdi. Siyah-beyazlı kulübün Başkanı, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile konuşmamız lazım. Ona da yanlış bilgiler aktarılıyor. Bu stat yapılacak, artık bitme noktasına geldi. Suyun akabilmesi için çatının ortasında ring var. Ringde bir eğim olması gerekiyor. Buradaki yükseklik 1 metre 10 santim alçakta. Bize verilen 34 kotun üstüne çıkıyoruz. Sıkıntı da oradan kaynaklanıyor. Kadir Topbaş ile herhalde pazartesi günü konuşur ve çözeriz” diye konuştu.

Barça, Bayern ve Chelsea ile açılış

Beşiktaş Başkanı, Vodafone Arena’nın açılışında Barcelona, Chelsea ve Bayern Münih’le 4’lü turnuva düzenlemek istediklerini bildirdi. Görkemli bir açılış planladıklarını aktaran Orman, “Bizim sponsorumuz Beko aynı zamanda Barcelona’nın da sponsoru. Benim de Chelsea ile ilişkilerim iyi. Bayern Münih’i de katıp 4’lü bir turnuva yapmak istiyoruz. Fikstürler bir çekilsin, Temmuz’da da çatıyı havaya kaldıralım net planlama yapacağız. Burası sadece futbol merkezi olmayacak. Konserler verilecek, ayrıca moda merkezi olacak. Bittiği zaman İstanbulluların gurur duyacağı bir stat olacak” dedi.

TFF’ye başvuru

Vodafone Arena’yı 20 Eylül’de açmayı planladıklarını kaydeden Fikret Orman, Süper Lig’deki 2 iç saha maçını deplasmanda oynamak istediklerini bildirdi. Orman, “Lig fikstürü henüz çekilmedi. Federasyona ve Kulüpler Birliği’ne dilekçe vereceğiz. İlk 2 iç saha maçımızı deplasmanda oynayıp, ikinci yarıda o iki maçı içeride oynama niyetimiz var” diye konuştu.

Yazarlar