Skorer Maç öncesi bayrak krizi

Maç öncesi bayrak krizi

13.10.2009 - 14:34 | Son Güncellenme:

Milli maça Azerbaycan bayrağı sokulmaması kararı mahkemelik oldu

Maç öncesi bayrak krizi

Maç öncesi bayrak krizi
Konyalı iki vatandaş, Bursa'da oynanacak Türkiye-Ermenistan maçına Azerbaycan bayrağı sokulmayacağı yönünde Vali Şehabettin Harput'un açıklamasının ardından, yürütmenin durdurulması istemiyle Bursa 2. İdare Mahkemesine başvurdu.Konya'daki bir kamu kuruluşunda memur olan Mehmet Karakaya ve esnaf Celallettin Gürel adına Bursa 2. İdare Mahkemesine, yarın oynanacak Türkiye-Ermenistan milli takımları arasındaki maçta Azerbaycan bayrağı yasağının durdurulması istemiyle başvuruldu. Avukat Ahmet Gürol Şağban, dava dilekçesinde, Bursa Valiliğinin uygulayacağı bu işlemin Anayasa ve insan hakları sözleşmelerine aykırı olduğunu savundu.VALİLİK YASAĞIN TAKİPÇİSİBursa Atatürk Stadı'nda çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunan Bursa Valisi Şehabettin Harput, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Türkiye dışında Azerbaycan ile ilgili hiçbir slogan ve mesajın yer almayacağı bir biçimde bu müsabakada yer alırsanız, gönlümüz ve kapımız size açık. Ama Azerbaycan bayrağı veya başka türlü flama ve sloganlarla buraya gelip, maç seyretmeye müsamaha göstermeyeceğiz ve müsaade etmeyeceğiz. Bunun böyle bilinmesi lazım. Bu tarz faaliyetlerde zaman zaman yanlış anlamalar ve anlaşılmalarla, bizim zarar görmemiz sonucunu doğuracak çok büyük yanlışlıklara yol açılabilir'' demişti.

Haberin Devamı

Gül ve Sarkisyan’ın yemekleri kontrol altında hazırlanacak Işıl ARSLAN- Emre KOŞAK- Recai GÜLER/BURSA, (DHA) BURSA Valiliği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın da izleyeceği 2010 Dünya Kupası eleme grubunda Türkiye Ermenistan futbol karşılaşması öncesi aldığı önlemler paketi tamamlanma aşamasına geldi. Her iki cumhurbaşkanının Almira Otel’de yiyecekleri yemekler, sıkı denetim altında gıda uzmanlarınca hazırlanacak. Gül ve Sarkisyan’ı 70 yakın görevli koruyacak.

Bursa, yarın saat 21.45’te oynanacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın da izleyeceği Türkiye Ermenistan milli maçına kilitlendi. Henüz programları belli olmayan her iki ülkenin cumhurbaşkanını 70 güvenlik görevlisi yakından özel olarak koruyacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ermeni meslektaşı Eduard Nalbantyan’ın da Bursa’ya geleceği öğrenildi. Cumhurbaşkanları havaalanından şehre geliş ve gidişinde güvenlik açısından ulaşımın kesintisiz sağlanması için araçların geçişine izin verilmeyecek.

ALMİRA OTELDE BİRARAYA GELECEKLER Maç öncesi her iki ülkenin cumhurbaşkanları beş yıldızlı Almira Otel’de yemekte bir araya gelecek. Abdullah Gül ve Serj Sarkisyan’a ikram edilecek yiyecekler sıkı denetim altında hazırlanacak, ayrıca yemek numuneleri tahlilden geçirilecek.

Cumhurbaşkanlarına beyaz peynir, cevizli mozarella peyniri, roalst beef mısırlı, hindi füme, florida tavuk salata tartölette, ıspanak yaprağında somon marine, koktey domates, morgol mantarlı cevizli salata tartölette, humus, gouda peyniri ve kavundan oluşan zengin meze kombinasyonu sunulacak.

Haberin Devamı

Maç öncesi bayrak krizi


Yemekte bunların ardından kızartılmış badem ve taze fesleğenle krema soslu ravyoli ve Akdeniz yeşillikleri salatası ikram edilecek. Ana yemek olarak da, keçi peynirli patates püresi, siyah zeytin, patlıcan, kuru üzüm ve şamfıstığı eşliğinde fırında hazırlanan kuzu budu verilecek. Gül ve Sarkisyan’a tatlı olarak orman meyveleri eşliğinde ahududu püresi de ikram edilecek.

Yemek sonrası maça gidecek olan cumhurbaşkanlarının karşılaşmadan sonra düzenlenecek kokteyle katılması beklenmiyor.

100 PORSİYON İSKENDER UÇAĞA VERİLECEK İskender Kebabı’nın marka olmasında büyük çaba harcayan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uçaklarına İskender servisi yapan Yavuz İskenderoğlu, istenmesi halinde uçaklara gönderilmek üzere 100 porsiyon İskender kebabı hazır bekletecek.

Yavuz İskenderoğlu, kendisinin aranması halinde İskender kebapları ile şıra ve ayranın yenmeye hazır olarak uçaklara teslim edileceğini söyledi.

KESTANE ŞEKERLERİ HEDİYE OLARAK VERİLECEK Bursa Valisi Şahabettin Harput, her iki cumhurbaşkanına günün anısına Bursa’nın simgesi haline gelen aralarında kestane şekeri, hediyeler ve kenti tanıtan kitaplar verileceğini açıkladı.

Bu organizasyonun Bursa’ya itibar kazandıracağını belirten Vali Harput, “Organizasyonun Türkiyemizin gücüne güç katacak bir sonuçla tamamlanması için herkes elinden geleni yapıyor. Vatandaşların birlik ve beraberlikle statta bulunmalarını istiyorum. Emniyet birimlerimiz her iki cumhurbaşkanının korunması için cumhurbaşkanlığı yönetmeliğine göre önlem aldılar” dedi.

ERMENİSTAN EKİBİ BURSA’YI GEZDİ Bu arada karşılaşma için Ermenistan Milli Takımı ile Bursa’ya gelen Ermenistan Futbol Federasyonu yöneticileri, bu sabah saat 10.00’da kaldıkları Holiday İnn Otel’den ayrılarak Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Toplam 10 kişiden oluşan heyet önce Uludağ Yolu'nda bulunan 600 yıllık İnkaya Çınarı’nın bulunduğu parkı gezdi. Burada çınar hakkında rehberden bilgi alan heyet, Bursa’nın kardeş şehirleri için hazırlanan tabelada Ermenistan’ın neden olmadığını sordu. Basın mensuplarının yoğun ilgisi yüzünden Tophane parkındaki gezilerini kısa kesen heyet ardından gittikleri teleferikteki büfenin turistlerden topladığı paralardan oluşan koleksiyonu inceledi. Aralarında ülkelerine ait geçmiş dönemde kullanılan parayı gören heyet üyeleri tedavülden kalkan paranın yerine konulması için kapalı olan büfenin sahibine verilmek üzere güvenlik görevlisine iki adet para bıraktılar.

Ardından Yeşil Türbe’nin bulunduğu Yeşil’e giden heyet burada Türk kahvesi ve çay içti. Ermeni emibinde bulunan üst düzeydeki bir güvenlik yetkilisi, heyeti korumakla görevli sivil polis memuru ile tavla oynadı.