Futbol Macaristan Portekiz: 3-3

Macaristan Portekiz: 3-3

22.06.2016 - 13:22 | Son Güncellenme:

Macaristan Portekiz maçında heyecan doruktaydı! F grubunda bizim için büyük önem taşıyan Macaristan Portekiz maçı nefes kesen bir müsabakaya sahne oldu. Macaristan Portekiz maçı detayları haberimizde...

Macaristan Portekiz: 3-3

Euro 2016 F Grubu'nda Türkiye'yi de yakından ilgilendiren maçta Macaristan ile Portekiz 3-3 berabere kaldı. Macaristan, Bursasporlu Dzsudzsak'ın 2 gol attığı maçta 3 kez öne geçti. Ancak Portekiz, Nani ve Cristiano Ronaldo'nun (2) golleriyle maçtan 3-3 berabere ayrıldı ve 2. tura yükseldi. Macaristan, grubu ilk sırada Portekiz ise 3. sırada tamamladı. Macaristan, 2. turda E Grubu'nun 2'siyle karşı karşıya gelecek. Portekiz ise Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak.
Macaristan karşılaşmaya etkili başlarken, 19'uncu dakikada 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Balazs Dzsduzsak'ın kullandığı köşe vuruşunda, Ronaldo kafayı vurdu. Ceza yayı üzerine gelen topa Zoltan Gera gelişine sert vurdu, top ağlarla buluşurken Macaristan 1-0 öne geçti. 37 yaş 61 günlük Zoltan Gera, Ivica Vastic'in (38 yaş 258 gün) ardından Avrupa şampiyonaları finallerinde gol atan en yaşlı 2. oyuncu oldu.
Yenilgi durumunda turnuvaya veda edecek Portekiz, 42'de Nani ile eşitliği sağladı. Hızlı gelişen Portekiz atağında Cristiano Ronaldo, klas ara pasla topu cezasahası sol içine bıraktı. Nani, çaprazdan güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve skora 1-1'lik eşitlik getirdi.
İlk yarı 1-1 sona ererken, 2. yarı Macaristan golle başladı. 47'de, Portekiz cezasahasının sağ ön çizgisine yakın bölgeden kazanılan serbest vuruşta Balasz Dzsudzsak geçti. Bursasporlu oyuncunun sert vuruşunda baraja çarpan top ağlarla buluştu ve Macaristan 2-1 öne geçti.
RONALDO'DAN TARİHİ GOL
50'de Cristiano Ronaldo'nun golü geldi. Joao Mario sağ kanattan cezasahasına ortasını yaptı. Penaltı noktası yakınında Cristiano Ronaldo, şık bir topuk vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve maça 2-2'lik eşitlik getirdi.
Macaristan karşısında Portekiz'in 2. golüna atan Cristiano Ronaldo, tarihe geçti. Yıldız oyuncu, 4 ayrı Avrupa Şampiyonası finallerinde gol atan ilk futbolcu oldu. Avrupa şampiyonalarında 17. maçına çıkan Ronaldo ayrıca, Thuram ve Van der Sar'ı geçerek, finallerde en çok forma giyen oyuncu oldu.
Pes etmeye niyeti olmayan Macaristan, 55'te Balazs Dzsudzsak'la bir gol daha buldu. 2. gole benzer bölgeden kazanılan serbest vuruş için topun başına Dzsudzsak geçti. Vuruşunu yaptı, barajdan dönen top tekrar aynı oyuncunun önünde kaldı. Dzsudzsak, topu kontrol edip cezayayına yakın bölgeden sert vurdu, defansa çarpan top 3. kez Portekiz ağlarıyla buluştu. Dzsudzsak, Wayne Rooney'den (Euro 2004, Hırvatistan) sonra bir Avrupa Şampiyonası maçında ceza sahası dışından iki gol atan ilk oyuncu oldu.
Oyuna yedek kulübesinde başlayan Ricardo Quaresma, 61'de oyuna girdi; 62'de Cristiano Ronaldo'nun golünün asistini yaptı. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Joao Marino, Quaresma'ya çıkardı. Beşiktaşlı oyuncunun altı pas önüne ortasına Cristiano Ronaldo kafayı vurdu. Top ağlarla buluşurken maça 3-3'lük eşitlik geldi. Avrupa Şampiyonaları tarihinde 8. golünü atan Cristiano Ronaldo, 9 golle bu alandaki rekoru elinde bulunduran Michel Platini'ye iyice yaklaştı.
81'de Portekiz'in ilk golünü atan Luis Nani, yerini Danilo'ya bıraktı.
Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve karşılaşma 3-3 sona erdi. Bu sonucun ardından puanını 5'e çıkaran Macaristan grubu lider tamamladı ve 2. tura yükseldi. Macaristan 2. turda E Grubu'nun 2.'siyle karşılaşacak.