Futbol Maçlar nasıl yayınlanacak

Maçlar nasıl yayınlanacak

15.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

F.Bahçe Başkanı, “3 dakikalık maç görüntüleri her kanalda olacak” dedi. Ancak şu anki sözleşmeye göre bu büyük bir maliyeti beraberinde getiriyor

Maçlar nasıl yayınlanacak

Başkan Aziz Yıldırım’ın, “3 dakikalık (haber amaçlı görüntüler) yayınlar için de konuşacağım. Oradaki amaç bunu iki kurumun alması ve diğer yerlere de dağıtmasıydı. Lig TV yayını kadar 3 dakikalık görüntüler de var. O görüntüler yayınlanacak. Yayınlanmazsa bize zararlar var. Çünkü oturup dedikodu yapıyorlar” sözünün de uygulanması zor görünüyor.
Türkiye Futbol Federasyonu ile DigiTürk-Atlas Yayıncılık ortaklığı arasındaki yayın sözleşmesine göre Yıldırım’ın “Haber amaçlı görüntü”lerin televizyonlardan yayınlanması büyük maliyet gerektiriyor.
İşte yayın sözleşme koşulları şöyle:
Yayın hakkını kazanan kuruluş talep halinde dakika bedeli 4.000-USD (Dört bin Amerikan Doları)ndan fazla olmamak ve üç dakika ile sınırlı olmak ve tüm yayın hakkını kazanan kuruluşlara eşit koşullarda, eş zamanlı ve aynı içerikte olmak kaydı ile (gol,penaltı,off-side,oyuncu ihraçları,saha ve seyirci olayları ve benzeri önemli olaylar) haber amaçlı görüntülerin makul boyutlardaki yayıncı şirket ve Federasyon logosu ile ve sair her türlü unsurdan arındırılmış şekilde vermek zorundadır. Bu sebeple yayın hakkını kazanan kuruluş yayın hakkı kendisinde bulunan tüm müsabakaların tamamını bütün olarak kaydetmekle yükümlüdür. Haber Amaçlı Görüntüler canlı olarak yayınlanan maçlarda maçın bitiminden itibaren, banda kaydedilen maçlarda ise görüntülerin servis merkezine ulaşmasından itibaren en geç 45 dakika içinde diğer (ikincil) yayıncılara servis edilmelidir.