ING Basketbol Süper Ligi Madrid'in acısı Kolejliler'den çıktı

Madrid'in acısı Kolejliler'den çıktı

16.11.2013 - 19:12 | Son Güncellenme:

Beko Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes, deplasmanda Aykon TED Ankara Kolejliler'i mağlup etti.

Madridin acısı Kolejlilerden çıktı

Beko Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes, deplasmanda Aykon TED Ankara Kolejliler'i 74-62 yendi.

THY Avrupa Ligi'nde Real Madrid'e deplasmanda farklı mağlup olan Anadolu Efes, başkent ekibi karşısında maça Doğuş'un turnikesiyle başladı. Karşılaşmanın ilk bölümlerinde Aykon TED Ankara Kolejliler Golubovic, Anadolu Efes ise Semih Erden'le pota altından etkili oldu. Anadolu Efes, Savanovic'in üçlüğüyle 4. dakikayı 9-6 üstün geçti. Aykon TED Ankara Kolejliler'in hücuma çıkarken kaptırdığı topları iyi değerlendiren Anadolu Efes, Vasileidadis, Lucas ve Cedi Osman'ın üçlükleriyle 17-0'lık seri yakaladı ve ilk periyodu 27-10 üstün tamamladı.

İkinci periyoda da hızlı giren Anadolu Efes, üçlüklere Planinic'le devam etti. Ribaundları Semih Erden ve Cedi Osman'la alan İstanbul temsilcisi, Birkan Batuk'un iki serbest atıştan bulduğu basketlerle 20 sayılık farka ulaştı: 12-32. Anadole Efes savunmasını aşmakta zorlanan Aykon TED Ankara Kolejliler, dış atışlarda da başarılı olamadı. Farkın açılmasıyla oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat basketler bulan Anadolu Efes, 16. dakikayı 38-16 önde bitirdi. Başkent ekibi, savunmasını sertleştiren rakibi karşısında üst üste serbest atıştan basketler üretse de devre arasına Anadolu Efes'in 49-24 üstünlüğüyle gidildi.

Anadolu Efes, ikinci yarıya Savanovic dışında kenardan gelen oyuncularla başladı. İkinci devrenin ilk bölümünde Aykon TED Ankara Kolejliler pota altından, Anadolu Efes ise serbest atışlardan sayılar üretti. Başkent ekibi, Golubovic'in basketleriyle maça ortak olmaya çalışsa da Savanovic'i durduramayınca farkı eritmekte başarılı olamadı ve 25. dakika Anadolu Efes'in 57-32 üstünlüğüyle geçildi. Aykon TED Ankara Kolejliler, periyodun son bölümünde seyircisinin de desteğiyle farkı 17 sayıya (45-62) kadar eritti. Anadolu Efes, final periyoduna 62-45 önde girdi.

Aykon TED Ankara Kolejliler, dördüncü çeyreğin başında skoru Tucker'in basketleriyle 49-64'e taşıdı. Başkent ekibinin arkada bıraktığı boşukları Savanovic-Semih Erden ikilisiyle değerlendiren Anadolu Efes, son 5 dakikaya 68-50 üstün girdi. Başkent temsilcisi, Ali Berent Kavaklıoğlu ve Plisnic'in üç sayılık atışlarıyla aradaki farkı 12 sayıya kadar indirdi: 60-72. Aykon TED Ankara Kolejliler oyunun son bölümde toparlansa da Anadolu Efes, maçı 74-62 kazandı.

Yazarlar