Galatasaray MALKİ SÜRPRİZİ

MALKİ SÜRPRİZİ

11.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray son iki sezonda 45 gol atan Sanharip Malki’yi renklerine bağlamak için düğmeye bastı. Anne ve babası Mardin’de doğan Süryani asıllı 29 yaşındaki futbolcu başvurması halinde Türk pasaportu alarak yerli statüsünde oynayabilecek

MALKİ SÜRPRİZİ

NEVZAT DİNDAR

Galatasaray transferde sürpriz bir hamle yaptı. Cim-Bom, Hollanda 1. Ligi ekiplerinden Roda’da forma giyen Suriyeli golcü Sanharip Malki’ye talip oldu.
Hollanda’da iki sezonda 45 gol atan 29 yaşındaki futbolcunun Türk pasaportu da alabilecek olması sarı-kırmızılıları bu transfere yönlendirdi. Yeni sezonda yabancı futbolcu sınırlamasının 6+0+4 olarak değiştirilmesi nedeniyle çeşitli formüller arayan ve Sivasspor’dan Erman Kılıç’ı kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, Avrupa’da başlattığı geniş kapsamlı araştırma sonrası takviyeler için düğmeye bastı.
Buna göre Türk pasaportu alabilecek oyuncular büyük bir titizlikle inceleniyor. Galatasaray izleme komitesinin Hollanda’da önceki yıl 25, geçen sezon 20 gol atarak dikkatleri üzerine çeken Malki hakkında olumlu rapor hazırladığı bildirildi. Suriye Milli Takımı’nda da oynayan Malki’nin bonservisinin 2 milyon euro olduğu ifade edildi. Anne ve babasının Mardin’de doğduğu ve Süryani olduğu belirtilen Malki’nin başvurması halinde Türk pasaportu alabileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Veli Kavlak örneği
Roda ile sözleşmesi önümüzdeki yıl bitecek olan Suriyeli golcünün, Galatasaray’ın kendisiyle ilgilenmesine çok sevindiği ve sarı-kırmızılıların teklifine olumlu yanıt verdiği kaydedildi.
Kulüpler arasındaki görüşmelerin sürdüğü, oyuncunun pasaport sorunu yaşamaması halinde sarı-kırmızılı formayı giyeceği bildirildi. Cim-Bom buna örnek olarak ise Avusturya Milli Takımı’nda forma giyen ve Beşiktaş’ta yerli statüsünde oynayan Viyana doğumlu Veli Kavlak’ı gösterecek.
Bu arada Galatasaray’ın, Hoffenheim’de oynayan golcü oyuncu Eren Derdiyok ile de temas kurduğu ancak olumsuz yanıt aldığı belirlendi.

TC vatandaşlığının kazanılması halleri

MADDE 7- (1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.
(2) Türk vatandaşı ana ve yabancı babadan evlilik birliği dışında doğan çocuk Türk vatandaşıdır.
(3) Türk vatandaşı baba ve yabancı anadan evlilik birliği dışında doğan çocuk ise soy bağı kurulmasını sağlayan usul ve esasların yerine getirilmesi halinde Türk vatandaşlığını kazanır.

Haberin Devamı

MALKİ SÜRPRİZİ