Milli Takım Masal gibi geçsin

Masal gibi geçsin

16.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası bugün başlayacak, Türkiye öncelikli olarak ilk altıya girmeye çalışacak.

Masal gibi geçsin

Son üç organizasyonda iki madalya kazanıp, birde beşinci sırayı alan Potanın Perileri Çekya’da da gururumuz olmak için boy gösterecek. Ay-yıldızlılar, ilk maçında TSİ 16.00’da Slovakya ile kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın da yer alacağı şampiyona 16-25 Haziran tarihlerinde Çekya’nın başkenti Prag ve Hradec Kralove şehrinde bugün başlaşacak.

Türk sporunun en başarılı milli takımlarının başında gelen, son 3 Avrupa Şampiyonası’nda iki madalya kazanıp, bir kez de 5. sırada yer alıp, son iki Olimpiyat Oyunları’nda da ülkemizi temsil eden Potanın Perileri, Çekya’da da öncelikle ilk 5 içine girerek Dünya Şampiyonası vizesini almak, ardından da madalya hedefine ulaşmak için çalışacak. Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan İspanya’nın ilk 5 içinde yer almasına kesin gözüyle bakılırken bu durumda 6. sırada bitirmek de ekibimizi ilk hedefine ulaştıracak.

Toplam 16 takımın yer alacağı turnuvada, ülkeler dörderli 4 grupta yer alacak. Gruplarında ilk sırada yer alan takımlar doğrudan çeyrek finale yükselecek. Gruplarında 2 ve 3. sırayı alacak ekipler ise çeyrek finale yükselmek için eleme maçı oynayacak. A ve B Grubu’nda maçlar Hradec Kralove şehrinde, C ve D Grubu’nda ise başkent Prag’da yapılacak.

Haberin Devamı

Grup maçları, 19 Haziran’da tamamlanacak. Çeyrek finale yükselebilmek için 2. tur maçları ise 20 Haziran’da Prag ve Hradec Kralove’de organize edilecek.

Çeyrek finalden itibaren bütün maçlar Prag’da oynanacak. Şampiyonada çeyrek final 22 Haziran, yarı final 24 Haziran, final maçı ise 25 Haziran’da gerçekleşecek.

Liderlik önemli

Milli takım grup lider olması durumunda, çeyrek final maçlarını oynamak için Prag’a gidecek ve 2 gün dinlenme fırsatı bulacak. Türkiye, 2. veya 3. olursa çeyrek finale çıkmak için bir eleme maçı oynayacak. Milliler, ikinci olursa A Grubu’nun üçüncüsü, üçüncü sırada yer alırsa A Grubu’nun ikincisiyle 2. turda mücadele edecek. A Milli Kadın Basketbol Takımı, grubu 4. ve son sırada bitirirse turnuvaya veda edecek.

Masal gibi geçsin

Yazarlar