Skorer MECBURUZ

MECBURUZ

04.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Rüştü: İyi oynamak ve şampiyon olmak zorundayız

MECBURUZ




Çekinmeyin’ diyor Rüştü Sarı - Lacivertli taraftarlara... Milliyet aracılığı ile mesaj gönderiyor:
“Biz iyi oynamaya mecburuz. Oynayacağız da. Şampiyonluğa inanıyoruz. Rahat olun. İçinizde kuşku olmasın. Maça koşun."
Uzun yıllar Fenerbahçe’de oynadığını hatırlatıyor. “Bu kez çok farklı" diyor ve ekliyor:
“Arkadaşlarımın inandığını görüyorum. İşte bu inanç bizi şampiyonluğa götürecek."
Rüştü, geçen haftaya kadar istenilen Fenerbahçe olamadıklarını itiraf ediyor. Ama son maçtaki oyunlarıyla herkese ümit verdiklerini vurguluyor ve devam ediyor:
“Bundan sonra kötü oynarsak bizim hatamız olur. Şampiyon olmamamız için hiç bir neden yok. Hocamızın katkısı mutlaka olacak ama biz inandıktan sonra karşımıza hangi takım çıkarsa çıksın, gereğini yaparız. Yeni bir ekibiz. Farklı ülkelerden gelen arkadaşlar var. Bu nedenle uyum sorunu yaşadık. Ama bu dönemi artık atlattık."

‘Baskı doğal’

Rüştü’ye göre takım üzerinde baskı olması çok doğal. Şöyle açıklıyor:
“Büyük camialarda başarısızlıkta eleştiri elbette olacaktır. Biz de büyük camia olduğumuza göre, baskı da doğal. Başarı gelince bu da azalacaktır. Dünya’nın en büyük kulüplerinde önemli yerlere gelmiş oyunculardan kurulu bir takımız. Yeni gelen oyuncular artık kötü sonuçte neler olduğunu gördüler. Kazandıkları zaman da... Şampiyon olduğumuz zaman burada yaşadıklarını hiç bir yerde görmediklerini anlayacaklar."

‘Lazetiç çok hırslı’

Takım arkadaşlarının özelliklerini anlatıyor Rüştü:
“Lazetiç çok hırslı bir çocuk. Antrenmanlarda da, maçlarda da... Hatta bunun kurbanı da oldu. Mirkoviç çok sessiz, sakin bir arkadaş. Yeni gelenlerin hepsi de son derece karakterli, nitelikli insanlar. Herkes Fenerbahçe’yi yanlış tanıyor. Biz içindeyiz, yaşıyoruz. Takıma katılanlar iyi insanlar. Dostluğumuzu, yakınlığımızı sahaya yansıttığımızda neler yapabileceğimizi herkes görecek. Bu yol şampiyonluğa gidiyor."
Rüştü konuyu Balic’e getiriyor:
“Balic’in büyük sıkıntısı vardı üzerinde... Gol atınca sıkıntıyı da attı üzerinden... Ben de onun kadar sevindim. Artık Balic daha rahat olacak. Dolayısıyla daha iyi oynayacak. Herkes rahat olsun. Bu arkadaşlık, çalışma ve hırs bizi şampiyonluğa taşıyacak.

‘Andersson’la sorun yok’

“ANDERSSON, İsveç ile yaptığımız maçtan önce benim için ‘Boyu kısa, yandan kolay gol yer’ diyebilir. Ben de onun için ‘Hava toplarında iyi. Ama çabuk bir oyuncu değil’ diyebilirim. Sonuçta ikimiz de milli takımlarımız için mücadele ettiğimiz sırada bunlar normal. Benim sırrımı ülkesi için verebilir. Ben de onun sırrını verebilirim. Aramızda bundan dolayı sorun yok."

‘Sınırı aşıyorlar’

F.BAHÇE Asbaşkanı Murat Özaydınlı, masa oyunları ile uğraşıldığını iddia edip, “Disiplin Kurulu masanın gerisinden çıksın. Lazetiç’in cezasında bize tebligatı mesai sonrası yapıyorlar. İyi niyet sınırını aşıyorlar" dedi. Özaydınlı, “Karhan’ın yaptığı hareket için tahrik var deyip, cezasını indirenler, yan hakemin suratına küfür edenlere müdahale etmeyenler F.Bahçe olarak bizim de saha dışında gözümüzü kapatmayacağımızı bilmeliler" diye konuştu.

Moshoeu işi bitti

F.BAHÇE’de Moshoeu’nun sözleşmesi feshedildi. Güney Afrikalı futbolcu dün yöneticilerle anlaşmaya vardı ve noterde yapılan işlem sonucu serbest bırakıldı. Moshoeu, Kocaelispor başta olmak üzere Bursaspor ve Samsunspor takımlarından birisiyle anlaşma sağlayacağını açıkladı. Bu arada Johnson’un lisans işlemleri ise tamamlandı.

İdmana devam

F.BAHÇE, Ankaragücü maçının hazırlıklarına dün basına kapalı olarak yaptığı idmanla devam etti. Sarı - Lacivertliler’de sakatlıkları geçen Yusuf ile Ali Güneş takım ile birlikte antrenmana çıktı. Ayağından sorunu olan Andersson ise tek başına çalıştı. İsveçli futbolcunun durumu maç saatinde belli olacak. Bu arada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, çalışma sonrası futbolcularla yemek yiyip, sohbet etti.

Hedef 700. gol

F.BAHÇE, Ankaragücü ile yapacağı maçta, Kadıköy’de 700’üncü golünü atmayı hedefliyor. Stadın açıldığı 1982 - 83 sezonundan bu yana, toplam 300 lig maçı yapan Sarı - Lacivertliler, rakip filelere 697 gol gönderdi.Bu sezon, kendi sahasında yaptığı 5 lig maçında 15 gol atarak, 3 gol ortalaması tutturan Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında 3 gol attığı taktirde, sahasındaki 700’üncü golüne ulaşacak.

Yazarlar