Fenerbahçe Medipol Başakşehir-Fenerbahçe maç özeti: 0-2

Medipol Başakşehir-Fenerbahçe maç özeti: 0-2

11.02.2018 - 20:45 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 21. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda lider Medipol Başakşehir'i Jose Fernandao'nun golleriyle 2-0 mağlup etti ve rakibiyle olan puan farkını 2'ye indirdi. İşte zorlu maçın dakika dakika özeti...

Medipol Başakşehir-Fenerbahçe maç özeti: 0-2

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 21. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Medipol Başakşehir'i 2-0 yenmeyi başardı ve önemli bir galibiyete imza attı. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe'nin gollerini Brezilyalı yıldız Jose Fernandao kaydetti. Bu sonucun ardından ligde lider Medipol Başakşehir 43 puanda kalırken, 3. sıradaki Fenerbahçe ise 41 puana yükseldi. Öte yandan sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan maçı Medipol Başakşehir 3-2 kazanmıştı, böylece ikili averaj da Fenerbahçe'ye geçti.

Haberin Devamı

Goller: Dk. 32 ve Dk. 56 Jose Fernandao (Fenerbahçe)

DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

İLK YARI

2. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sağ kanatta Fernandao, kazandığı topu Dirar'a aktardı. Dirar'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Giuliano'nun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
19. dakikada ön alanda pres yaparak topu rakibinden kapan Dirar, ceza sahasında meşin yuvarlağı müsait durumda bulunan Giuliano'ya aktardı. Giuliano'nun vuruşunda, top üst direkten döndü. Pozisyonun devamında Mehmet Topal'ın şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
Aynı dakika içinde Mehmet Topal'ın ara pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Fernandao'nun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.
31. dakikada Fernandao, Dirar'ın ortasında penaltı noktasının solunda kafayla topu müsait durumda bulunan Giuliano'ya indirdi. Brezilyalı oyuncunun şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
32. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Giuliano'nun pasında Attamah'tan seken topla ceza sahasına giren Fernandao, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1
40. dakikada Visca'nın ceza sahası dışından sol ayağıyla vuruşunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kontrol etti.
45+2. dakikada Visca'nın kullandığı köşe atışında Chedjou topa kafayı vurdu. Kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Maçın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

56. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan hareketlenen Isla'nın bekletmeden yaptığı ortada kale sahası üzerinde iyi yükselen Fernandao'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2
65. dakikada Volkan Demirel'in elle rakip sahaya attığı topu kontrol ettikten sonra rakiplerinden sıyrılan Giuliano'nun ceza yayı içinden vuruşunda, kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağı kornere çeldi.
82. dakikada ön alanda presle topu kazanan De Souza, meşin yuvarlağı Chahechouhe'ya aktardı. Bu oyuncunun ara pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Dirar'ın vuruşunda, Volkan Babacan ayaklarıyla topu çıkardı.
85. dakikada İrfan Can Kahveci'nin soldan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası sağ çaprazında müsait durumda bulunan Adebayor gelişine vurdu, top yandan auta gitti.
Maçta başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 0 - FENERBAHÇE: 2

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara (Dk. 81 Kerim Frei), Attamah, Chedjou (Dk. 54 Napoleoni), Clichy, Mahmut Tekdemir, Gökhan İnler, Visca, İrfan Can Kahveci, Arda Turan (Dk. 74 Bajic), Adebayor
Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla, Neto, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Dirar, Chahechouhe, Giuliano, Fernandao (Dk. 71 Alper Potuk - Dk. 90+4 Serhat Kot)
Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Goller: Dk. 32 ve Dk. 56 Jose Fernandao (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 74 Mahmut Tekdemir, Dk. 90 Emmanuel Adebayor (Medipol Başakşehir)

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR CEPHESİ

Arda Turan ilk kez 11'de sahaya çıktı

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, Arda Turan'a ilk kez bir maçta 11'de şans verdi.
Devre arasında İspanyol ekibi Barcelona'dan kiralık olarak kadroya katılan Arda, turuncu-lacivertli formayla ilk kez bir maçta 11'de sahaya çıktı.
Arda, Medipol Başakşehir formasını ilk kez Bursaspor deplasmanında giymiş ve ilk golünü bu maçta atmıştı. 31 yaşındaki oyuncu, Kardemir Karabükspor ve Atiker Konyaspor karşılaşmalarında da ikinci yarıda oyuna dahil olmuştu.

Emre Belözoğlu'nun yerinde Gökhan İnler

Abdullah Avcı, kart cezalısı Emre Belözoğlu'nun yokluğunda ilk 11'de Gökhan İnler'e şans verdi.
Atiker Konyaspor karşılaşmasının uzatma dakikalarında kırmızı kart gören Emre'nin yokluğunda Avcı, orta sahanın ortasında Mahmut Tekdemir ile Gökhan İnler'i sahaya sürdü.
Avcı, sakatlığı sebebiyle hafta içi takımdan ayrı çalışan Brezilyalı orta saha oyuncusu Marcio Mossoro'yu da kadroya almadı. Mossoro'nun yerinde ise İrfan Can Kahveci görev yaptı.

Haberin Devamı

Alexandru Epureanu hastalığı nedeniyle kadroya alınmadı

Turuncu-lacivertli takımda Emre Belözoğlu ve Mossoro'nun yanı sıra gribal enfeksiyon nedeniyle dün gece ateşi yükselen savunmanın önemli isimlerinden Alexandru Epureanu da kadroda yer alamadı.
Avcı, Epureanu'nun yerine Aurelien Chedjou'yu ilk 11'de sahaya sürdü.
Medipol Başakşehir, Fenerbahçe karşısında Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Chedjou, Clichy, Mahmut Tekdemir, Gökhan İnler, Visca, İrfan Can Kahveci, Arda Turan ve Adebayor 11'iyle sahada yer aldı.

Aurelien Chedjou 308 gün sonra sahada

Medipol Başakşehir'in Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, turuncu-lacivertli formayle ilk resmi maçına Fenerbahçe karşısında çıktı.
Sezon başında Medipol Başakşehir'e transfer olan Chedjou, Slovenya kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalmıştı.
Chedjou, son olarak Süper Lig'de 10 Nisan 2017'de Galatasaray forması ile Medipol Başakşehir'e karşı 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda sahaya çıkmıştı. O karşılaşmayı turuncu-lacivertliler 4-0 kazanmıştı.
Chedjou, 308 gün sonra Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkarak, bir maçta görev aldı.

Mehmetçik'e destek

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşma öncesinde stat hoparlörlerinden çalan "Komando" marşı ile Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek verildi.
Tribünlerdeki taraftarlar da "Ne Mutlu Türküm Diyene" ve "Vatan Sana Canım Feda" tezahüratlarıyla Mehmetçik'e destekte bulundu.
Ayrıca Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları'nın gösterisi de stattaki skorboardlardan gösterildi.
Karşılaşma öncesinde de Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu.
İki takım oyuncuları, maç öncesinde birbirlerine sarılarak poz verdi.

Medipol Başakşehir'in 31 maçlık serisi sona erdi

Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan Medipol Başakşehir'in ligde evindeki 31 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.
Bu sezon ligde 4. mağlubiyetini yaşayan ve 43 puanda kalan turuncu-lacivertliler, iç sahada 31 maç sonra sahadan yenilgiyle ayrıldı.
Medipol Başakşehir, Galatasaray'ın 2 puan önünde maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü.
Sahasındaki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 25. haftasında Osmanlıspor'a karşı 3-2'lik sonuçla yaşayan Abdullah Avcı'nın ekibi, 701 gün sonra evindeki bir maçı kaybetti.

5 maçlık yenilmezlik serisi de bitti

Medipol Başakşehir'in, Fenerbahçe mağlubiyetiyle ligdeki 5 maçlık yenilmezlik serisi de bitti.
Ligde son yenilgisini 15. haftada Demir Grup Sivasspor'a karşı deplasmanda 1-0'lık sonuçla yaşayan turuncu-lacivertliler, Antalyaspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Kardemir Karabükspor'u mağlup etmiş, geçen hafta ise deplasmanda Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

Arda Turan yerini Riad Bajic'e bıraktı

Medipol Başakşehir formasıyla ilk kez bir maça 11'de başlayan Arda Turan, ikinci yarıda yerini Riad Bajic'e bıraktı.
Abdullah Avcı, mücadelenin 74. dakikasında Arda'nın yerine Bajic'i oyuna sürdü. Arda'nın görev yaptığı sol kanada ise Stefano Napoleoni geçti.

Abdullah Avcı'nın hamleleri sonucu değiştirmedi

Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, ikinci yarıda savunmadan iki oyuncusunu çıkartarak hücuma takviye yaptı.
Avcı, 54. dakikada Aurelien Chedjou'nun yerine Napoleoni'yi, 81. dakikada da Caicara'nın yerine Kerim Frei'ı oyuna sürdü. Deneyimli teknik adamın bu hamleleri, mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Aykut Kocaman'dan 4 değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir karşısında, bir önceki haftaya göre ilk 11'de dört değişiklik yaptı.
Kocaman, geçen hafta Gençlerbirliği'yle 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmanın ilk 11'inde şans verdiği Mathieu Valbuena, Oğuz Kaan Güçtekin, Alper Potuk ve Roberto Soldado'yu bu kez yedekler arasında oturttu.
Bu isimlerin yerine Kocaman, Luis Neto, Aatıf Chahechouhe, Giuliano Victor de Paulo ve Jose Fernandao'ya şans verdi.

Giuliano de Paula döndü

Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan Brezilyalı hücumcu orta saha oyuncusu Giuliano de Paula, Medipol Başakşehir maçıyla sahalara döndü.
Süper Lig'in 18. haftasında Göztepe maçında omzundan sakatlanan Giuliano, hafta içi takımla çalışmalara başlamıştı. Giuliano, 21 gün sonra sarı-lacivertli formayla sahaya çıktı.

Luis Neto 49 gün sonra

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Neto, Süper Lig'de 49 gün sonra forma giydi.
Son olarak Süper Lig'de 17. haftada 23 Aralık 2017'de oynanan Atiker Konyaspor maçında forma giyen Neto, daha sonra sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalmıştı.
Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Akın Çorap Giresunspor maçında sakatlığını atlatarak forma giyen Neto, Süper Lig'de de forma hasretini Medipol Başakşehir karşısında giderdi.
Öte yandan, sarı-lacivertli takımda sakatlıkları devam eden Martin Skrtel, Vincent Janssen ve İsmail Köybaşı ise bu maçta da takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Sakatlıklarını atlatarak hafta içi takımla çalışmalara başlayan Mehmet Ekici ile Şener Özbayraklı ise 21 kişilik listeye dahil edilmedi.

Jose Fernandao'nun Süper Lig'de 100. maçı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı santrforu Jose Fernandao, Medipol Başakşehir karşısında Spor Toto Süper Lig'deki 100. maçına çıktı.
Bursaspor'a 2013-2014 sezonunun devre arasında kiralık olarak gelerek Türkiye macerasına başlayan Fernandao, Süper Lig'deki 100. sınavını Fenerbahçe formasıyla Medipol Başakşehir karşısında verdi.

Fenerbahçe'yi taraftarı yalnız bırakmadı

Fenerbahçe'yi zorlu maçta taraftarı yalnız bırakmadı.
Sarı-lacivertli taraftarlar, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda kendileri için ayrılan deplasman tribününün tamamını doldurdu.
Karşılaşmadan önce takımlarını tribüne çağırarak destek olan sarı-lacivertli taraftarlar, tribünde büyük bir Türk bayrağı açarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratı yaptı.

Fenerbahçe zirveye yaklaştı

Fenerbahçe, lider Medipol Başakşehir'i deplasmanda 2-0 yenerek, rakibiyle olan puan farkını 2'ye indirdi.
3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, rakibine ön alanda yaptığı baskıyla net pozisyonlara girdi. Maçın 19. dakikasında Giuliano Victor de Paulo'nun direkten dönen topuyla gole yaklaşan sarı-lacivertliler, 32. dakikada Jose Fernandao'nun golüyle 1-0 öne geçti ve soyunma odasına bu skorla üstün gitti.
Maçın 56. dakikasında Fernandao'yla farkı 2'ye çıkaran Fenerbahçe, rakibine gol şansı tanımadı ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.
Fenerbahçe, bu sonuçla puanını 41'e yükseltti ve 43 puanlı Medipol Başakşehir'e yaklaştı.

İkili averaj Fenerbahçe'ye geçti

Fenerbahçe, galibiyetin yanı sıra rakibi karşısında ikili averajda üstünlüğü ele geçirdi.
Sezonun ilk yarısındaki maçı sahasında 3-2 kaybeden Fenerbahçe, rakibini deplasmanda 2-0 yenerek avantajı ele geçirdi. Sezon sonunda puan eşitliği durumunda Fenerbahçe, rakibinin önünde yer alacak.

Fenerbahçe seriyi 20 maça çıkardı

Fenerbahçe, yenilmezlik serisini 20 maça yükseltti.
Ligde 14 haftayla en uzun yenilmezlik serisine sahip takım konumunda bulunan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 6 karşılaşmada mağlup olmadı.
Son mağlubiyetini geride kalan yıl 29 Eylül'de Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında 1-0'lık sonuçla yaşayan sarı-lacivertli ekip, daha sonraki 20 resmi maçta 14 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

2010 yılından sonra ilk galibiyet

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i deplasmanda 2010 yılından sonra ilk kez yendi.
Bu karşılaşma öncesi sarı-lacivertliler, rakibi karşısında ligdeki son deplasman galibiyetini 27 Kasım 2010'da 1-0'lık skorla almıştı. Bu karşılaşmadan sonra deplasmanda oynanan 5 müsabakada 4 yenilgi ve 1 beraberlik yaşayan Fenerbahçe, rakibi karşısında uzun süreli galibiyet hasretini de dindirmiş oldu.
Fenerbahçe, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ise ilk kez kazandı. Daha önce bu statta rakibi karşısında 4 maçta ikişer yenilgi ve beraberlik yaşayan Fenerbahçe, bu kötü istatistiğe de son verdi.

Jose Fernandao 2 yıl sonra

Fenerbahçe'nin Brezilyalı santrforu Fernandao, Süper Lig'de 2 yıl sonra bir maçta 2 gol birden attı.
Brezilyalı futbolcu, Süper Lig'de 100. maçında iyi bir performans ortaya koydu. Tecrübeli futbolcu, karşılaşmanın 32 ve 56. dakikalarında sahneye çıkarak Medipol Başakşehir filelerini havalandırdı.
Süper Lig'de en son 24 Ocak 2016'da Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'u 2-1 yendiği maçta 2 gol birden atan Fernandao, bu performansını 2 yıl sonra tekrarlayabildi.
Bu sezon Süper Lig'de 7. maçını oynayan Brezilyalı futbolcu, gol sayısını 3'e yükseltti.

Mathieu Valbuena ilk kez oyuna giremedi

Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Mathieu Valbuena, bu sezon Süper Lig'de kadroda olduğu bir maçta ilk kez forma şansı bulamadı.
Bu maça kadar 19 lig müsabakasının 13'üne ilk 11'de başlayan Valbuena, 6 karşılaşmada ise sonradan oyuna dahil olmuştu. Valbuena, bu maçta yedekler arasında kaldı ve teknik direktör Aykut Kocaman'dan şans bulamadı.
Tecrübeli futbolcu, ligin ilk yarısındaki Demir Grup Sivasspor maçında ise sakatlığı nedeniyle oynayamamıştı.

Alper Potuk sakatlandı

Fenerbahçe'de Alper Potuk, sakatlanarak son bölümde oyundan çıktı.
Karşılaşmanın 71. dakikasında Fernandao'nun yerine oyuna giren Alper, 90+4. dakikada sakatlığı nedeniyle saha kenarına geldi.
Alper'in yerine oyuna genç futbolcu Serhat Kot dahil oldu. Serhat da kariyerinin ilk Süper Lig maçında forma giyme şansını son bölümde buldu.




Yazarlar