Mehmet Çiftçi

Mehmet Çiftçi

mehmet.ciftci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finaldeki rakibi Real Madrid. Bu isim ilk görüşte bizde bir karamsarlık yaratabilir ancak ben Galatasaray'ın en az Real Madrid kadar tur şansının olduğuna inanıyorum.

Madrid kulübünde işler nasıldığı kadar iyi gitmiyor. La Liga'da ezeli rakibi Barcelona'nın 13 puan gerisinde kalmış bir takım. Mourinho'nun İspanyol futbolcularla yaşadığı polemikler, Şampiyonlar Ligi'nde son Manchester United maçlarında ortaya konulan futbol, bunların hepsi Galatasaray için bir avantaj. Kura sonrasında Real Madrid sportif direktörü Emilio Butragueno, Galatasaray'ın çıkması üzerine ettiği sözlerde turun ortada olduğunu ispat ediyordu.

Butragueno özellikle İstanbul'daki maçın zorluğuna değinerek Galatasaray'ı elemek istiyorsak işi Madrid de bitirmek zorundayız yoksa işimiz çok zor açıklaması yaptı. İspanyol medyasına ise baktığımızda onlarda oldukça ihtiyatlıydı. Galatasaray'ın basında Türk futbolunun tüm zamanları en deneyimli hocası Fathi Terim'in olduğunu vurgulayan yorumcular bu Kurt hocanın planlarına dikkat etmeliyiz sözlerini ettiler. İstanbul'daki ambiyansa da değinen yorumcular, Arena'da Real Madrid'in işi çok zor dediler.

Diğer önemli faktörde Galatasaray'ın ofansif futbolu... Burak, Sneijder, Drogba, Elmander ve Umut Bulut giib oyuncular. Bu isimler Real Madrid2in gözünü korkutuyor. Çünkü İspanya'da Madrid'deki ilk maçta Galatasaray'ın en az bir gol bulacağını düşünenlerin sayısı oldukça fazla.

Haberin Devamı

Real Madrid'in forvetteki en önemli silahı Cristiano Ronaldo. Ancak aynı şeyi Benzema ve Higuain için söyleyemem. Bu iki futbolcunun da rotasyonlarla kadroda kendilerine yer bulması morallari bozmuş durumda. Dolayısıyla tüm yük Ronaldo'ya yükleniyor. Madrid'deki önemli bir diğer isimde Mesut Özil ancak Mourinho, Özil'den memnun değil. Son Manchester United maçında Mesut'a çektiği fırça oldukça tartışıldı. Türk asıllı Alman oyuncunun inişli - çıkışlı futbolu teknik heyeti en fazla düşündüren konu. Bu bağlamda Modriç daha fazla ön plana çıkan bir isim. Hırvat oyuncuyu Galatasaray karşısında en dikkat edilmesi isim olarak görebiliriz. Real Madrid'in defans hattına baktığımızda, oralarda da teklemeler yaşandığına şahit oluyoruz. Dengesiz çıkışları ile Pepe, yeni sakalıktan çıkmış Marcelo, bir günü bir gününü tutmayan Sergio Ramos ve Albiol Galatasaray'a karşı forma giyecekler...

Kalede ise Casillas'ın sakatlığı nedeniyle alınan Lopez. Gerçi Lopez beklenenden çok daha iyi performans gösterdi ama asla bir Iker Casillas olamaz. Özetle ben Galatasaray'ın iyi bir kura çektiğine inanıyorum. Galatasaray'ın belki kadrosu Real Madrid kadar iyi değil ama gününde bir Galatasaray bu Real Madrid'i elerse kimse şaşırmasın...