Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Maçtan önce kadrolara baktığınızda iki takımın da orta sahaya hakim olmayı amaçladığını düşünmek doğal olandı. Ancak oyun tam tersi bir hal aldı ve orta sahaların pas geçildiği bir futbola sahne oldu.
Bunun iki takımdan da kaynaklanan sebepleri var.
Birinci sebep Bülent Ünder. Terimvari bir oyunun peşine düşmesi doğal. Farkını hissettirmek istiyor. Onun birkaç haftadır anlatmaya çalıştığı şu: "Bu kadar sene bana gelmediniz hata ettiniz, ben bu takımı hak ettiği gibi oynatırım."
İkincisi hem Bülent Ünder hem de oyuncu komuta heyeti kaynaklı. "Seneye bu takımda olmayı ne kadar istiyorsanız o kadar oynayın!” anafikirli konuşmalar yapılıyor. Kadrolar, yetenek ya da cv temelli değil. Daha çok ‘kim oynamak istiyor, kim mücadeleden kaçmıyor’a dayanıyor.
Dolayısıyla Galatasaray fazlasıyla istekli başlıyor. Skoru kovalıyor ama organizasyon sorunları apaçık ortada duruyor. Fizik olarak da ligin tepesindeki takımların bayağı gerisindeler. Yani bu iştahı sürekli bir baskıya dönüştürecek cephaneye sahip değiller.
Ancak şunu söylemek mümkün. Arda’nın oyuna dahil olması, Culio’nun varlığı ve diğerlerinin (Sabri, Servet, Sarp vs) biraz özgüven kazanmasıyla yetenek eksikliği belli oranda giderilmiş durumda.

Haberin Devamı

Kalabilecek olanları gördük
Bu ahval ve şeraitte Galatasaray’ın baskılı oyunu Servet ve Gökhan Zan’ı da içine alan bir ceza sahası yığılmasıyla başladı. Sahada istekli, mücadeleden kaçmayan oyuncular vardı. Tam takım bu oyuna uyum sağladılar.
Ancak Kayserispor’un aradığı da bu kadar önde bir takım. Sezon başındaki form ve kadro durumunda olsalar Galatasaray’ın bu top yekûn saldırısını cezalandırabilirler miydi? Belki!
Ancak ne olursa olsun Galatasaray’ın çok da formda olmayan takımlara karşı çok da önde oynamadığı maçlarda dahi büyük savunma açıkları verdiği onca maçı unutmamak lazım.
Galatasaray önümüzdeki sezon kuşkusuz bir yenilenme yaşayacak. Ama tüm kadroyu değiştirmek hiçbir anlamda yararlı olmaz. En az 10 oyuncu bu kadrodan devrolacak. Dün gerçekten kalmak isteyenleri, kalabilecek olanları ve kalması gerekenleri gördük.
1-Arda, 2- Servet, 3-Sabri, 4 Culio vs...