Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünkü Aghahowa’yı gördükten sonra hocaya bir şey söylenemez, gerçekten tanımlanamaz bir son vuruşçuydu.

Tolunay Kafkas dün Mehmet Eren’i sağ bekte, sanırım Olembe’ye yer açmak için oynattı. Çok yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen dün oyundan kopuk olan Turgay’ı ise saha kenarında o kadar bağırıp çağırmasına rağmen oyunda tuttu. Ancak buna rağmen Kayseri şansları buldu. Belki ligdeki Fenerbahçe maçından daha çok.
Turgay’ın sadece kaleciden dönen topları takip etmeyişinden kaçan iki gole Aghahowa’nın son vuruşlardaki akıl almaz, anormal isabetsizliği eklendi. Tolunay Kafkas’ın planı kafama yatmasa da bir takım bu kadar pozisyona giriyorsa hocanın bir bildiği var deyip iyimser olmalı. Ve tabii dünkü Aghahowa’yı gördükten sonra hocaya bir şey söylenemez. Dün gerçekten tanımlanamaz bir son vuruşçuydu.
Özetle Kayseri’nin dün arkası sağlam ama önü üretkenlikten uzak bir takımdı. Eline geçen fırsatları ise aklılamaz şekilde kaçıran bir takımdı.
Konuk ekip adına şunu da söylemek lazım; Beşiktaş maçı dahil olmak üzere Kayseri’de belirgin bir form düşüklüğü var. Bu düşüş bir yıkıma yol açmıyorsa bu iyi oluşturulmuş şablon ve sistem sayesindedir. Başka bir Anadolu takımı olsa darmadağın olabilirdi.

Haberin Devamı

En iyisi Aykut’tu
Maça dönmek gerekirse, buldukları pozisyonlara rağmen yarı yarıya değişmiş Galatasaray karşısında alternatif bir plan ortaya koyabilirlerdi. Özellikle de Servet elmacık kemiği sonrası Türk işi bir kahramanlık girişiminde bulunurken. Ortaya koyduğu ruhu alkışlamakla birlikte, teknik kadro tercihi anlamında bunu onaylamak mümkün değil. Bu en azından bu kadronun karşılığı olan bir tercih değil.
Galatasaray şablon olarak aynı gözükmesine rağmen ceza sahasına yine ligdeki Kayseri maçında olduğu gibi çok adam sokmadı. Arda ve Ümit Karan giren kadar sadece duran toplarda ve uzak şutlarda var olabildiler. Bu değişiklik iç sahada alışık olduğumuz baskı seviyesine Galatasaray’ı ulaştırmasa da gol geldi. Ev sahibinde vasatın üzerindeki oyuncu kaleci Aykut’tu.
Son olarak ilk söylenmesi gerekeni söyleyelim. Kupa hemen, acilen eleme usulüne dönmeli. Bu haliyle eziyet.