Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Onları bu sene durdurmak zor. Her şeyi deniyorlar. Tempoyu yükseltip, azaltabiliyorlar. Çalışkan sanatçılardan kurulu hücum ekibinin tamamı hareketli oynamayı biliyor

Erhan Altın ilginç bir teknik direktör. Ali Sami Yen’e Bangoura, Caner, Murat Hacıoğlu, Angelov dörtlüsüyle çıkmayı düşünmek bile ortalama bir futbol meraklısına çılgınca gelir. Ama Erhan Altın geçen haftaki Fenerbahçe yenilgisinin ardından yine benzer bir cüretkâr planla sahaya çıkabildi.
Tıpkı Galatasaray gibi o da bir hücum 4’lüsüyle Ali Sami Yen’in çimlerine takımını sürdü. İlk yarıda birbirlerine çok yakın oynayarak, hücumcuları da savunmada kullanarak Galatasaray için başağrısı olmayı da başardılar. 4’lü hücum ekibiyle hızlı çıkışlarını da arkadan destekleyip mesafeyi çok açmadılar. Bunu takdir etmek lazım. Biraz sınırı da aşan bir sertlikle Arda’yı göbekten kanada gitmeye zorladılar. Keita’ya çok adamlı ve kademeli savunmayla zorladılar.
Onları Keita dışında en çok zorlayan yan toplar oldu. Hareketli ya da duran.
Golün ardından yaptırdıkları penaltı da bundandı, öncesinde verdikleri pozisyonlar da.
Bu yolla ikinci gole kadar ayakta durmayı da başardılar. (Yeri gelmişken o gol Milan Baros’a yazılmalı. Şöyle düşünün. Baros ofsaytta olsaydı o gol geçerli sayılır mıydı? Hayır. O zaman gol Baros’un.)
Gelelim Galatasaray’a. Onları bu sene durdurmak zor. Her şeyi deniyorlar. Tempoyu yükseltip, azaltabiliyorlar. Çalışkan sanatçılardan kurulu hücum ekibinin tamamı hareketli oynamayı biliyor. Sadece Kewell’ın biraz daha hareketlenmesiyle, doğrusu Keita ve Arda’nın ayarına çıkmasıyla rakipler için daha da içinden çıkılmaz bir oyuna dönüşebilir bu.
Rijkaard’ın UEFA maçı öncesi yoğun trafikte yaptığı değişikliklere rağmen (milli takım savunmasını kenarda ve tribünde tuttu) iştahla ve plana sadık bir şekilde oynayabildiler. Denizlispor’un ilk yarıdaki oyunu onların iştahını daha da artırdı sanki. Ve kabul edelim ki bunu hücum yönünde, geriden sadece Barış ve Emre Aşık’tan destek alarak yaptılar. Diğerlerinin devreye girmesi ancak 4. golden sonra gerçekleşti.
İşte asıl bu durum gerçek potansiyeli daha iyi anlatıyor.
Son söz yine Erhan Altın için. Umarız bu kadroyu istediği seviyeye getirmek için yeterli zamanı bulur. O zaman bu anlayışla çok iyi bir Denizlispor seyredebiliriz. Ya da olmadı. O zaman şunu dileyelim: Umarım bir gün yeterli bir kadroyla çalışma şansını bulur...