Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Golün asistini ve vuruşunu yapan iki oyuncu dağınık Fenerbahçe’nin bireysel taşıyıcılarıydı. Andre Santos ve Emre’nin deliciliği dışında ev sahibini öne taşıyan bir yapı ya da efordan bahsetmek olanak dışı.
Geçtiğimiz haftalardaki puan kayıplarında sahada gördüğümüz performansların dahi gerisindeki dağınık oyuna isyan eden bu iki oyuncu oldu.
Andre Santos soğukkanlı oyunuyla, Emre sınırı sıkça zorlayan hırsıyla. Lugano’nun standart bezdirici oyununu da buna ekleyebiliriz bir tek.
Onun dışında takımın genel ve bireysel formu açısından her hafta biraz daha geri gittiğini görmek mümkün.
Savunmada kalabalıkken, rakip de öyle çok adamla gelmezken dahi, korkunç bireysel ve yapısal hatalar yapabiliyorlar. Geçen yılın en iyi iki-üç oyuncusundan biri olan Bilica’nın hemen her pozisyonda kırmızı kart faul/penaltıyla burun buruna kalabilmesini anlamak mümkün değil. Gökhan’ın 2-3 yıl önceki performansı bilinmiyor olsa, çoktan yedek kulübesiyle sonuçlanacak tedirginliği, Vederson’un, Baroni’nin sıradanlığı...

Haberin Devamı

Model olursa sorun büyür
Yapısal olarak da durum vahim. Fenerbahçe’nin savunma stratejisini ‘herkes orada olsun, ama kimse oyuna girmesin’ olarak tanımlamak mümkün. Yoksa bu genel tavırdan mı, Bilica her pozisyonda çıldırmış gibi atlıyor? Sinirden mi?
Antalya’nın elinde lig vasatının üzerinde hücum oyuncuları olmasına rağmen bu garip durumdan hiç yararlanamayışının üzerinde Mehmet Özdilek durur herhalde. Hele de önce Semih sonra Emre oyundan çıkıp, rakip tamamen buyur edilmişken.
Fenerbahçe’nin hücum yönünde en ilgi çeken özelliğiyse, arkadan hücumu tamamlayıcı bir hat kuramayışlarıydı. Birkaç hafta öncenin tersine hücum girişimleri hep tek denemelik oldu. Top rakibe geçtiği anda önlerinde 50-60 metrelik kimsenin olmadığı alanlar çıktı. Sanki Daum geri 5’liye aman geride kalın demiş gibi. Dolayısıyla top kaptırıldığında yeniden akına dönmek dakikalar alıyor. Baskı kurulamıyor.
Halbuki kaybetse de Fenerbahçe bu baskı kurma işini iyi yaparak ikinci yarıya başlamıştı. Şimdi bu oyunla kazandıktan sonra model olarak bu belirlenirse, sorun sadece büyür gibi.