Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Diğerleri Alex kadar mücadele etse... Böyle bir yazı başlangıcı kıyamet alameti sayılabilir. Ancak bir takımın en çok mücadele eden oyuncusu takımın orgenerali olunca işler garipleşiyor normal olarak. Korkunç yetenekleri bir yana genelde en az mücadele eden olarak bilinen Alex, dün gece Fenerbahçe’nin en çok uğraşanıydı. Bu ondaki farklılıktan çok takımdaki düşüklükten tabii ki! 
100 yıllık bir takımda oynuyorsanız, adı son 4 yılda 2 kez değişmiş (Asaş, Oftaş,  Hacettepe) bir takıma karşı 2-1 mağlupken bu kadar isteksiz, bu kadar baskısız ve bu kadar geride olabilmeniz için uyuşmuş olmak lazım. Fenerbahçe’de bu kadar yabancı olmasaydı oruç ağırlığına vermek mümkün olabilirdi belki durumu. Ama böyle bir bahane de mümkün değil.
Maldonado ve Josico’nun savunmanın önünde iki ön stoper olarak oynayışı, Aragones’in eksikler sonrası yeni savunmacılarına çok güvenmeyişinden kaynaklanıyor olmalı. Ancak bir haftadır savunma yapacağız diye haykıran bir teknik adamın takımını dirilten ve hücuma yönlendiren bir hamle oldu bu. Hacettepe bu 4 stoperli ve oyun kuramayan savunma göbeği karşısında çok kolay ileri çıktı. Zaman da ileride bakan bir takıma dönüştü. Zira kontrol edilmesi gereken iki oyuncu vardı Fenerbahçe’de:  Alex ve Kazım. Aragones ikinci yarı başında oyundan Kazım’ı çıkartarak 2 Hacettepeliyi serbest bırakınca hayat, Ankaralılar için kolaylaştı. Tek tutulması gereken adam Alex’ti. Onca uğraşına rağmen kolay tuttular onu.
Tüm bu savunma hamleleri Can’la hayat bulan ölümcül hataları da engellemedi.  Çünkü bu hataları önlemenin yolu bu kadar geri yığılmak değil topu ileride tutmaktı. Aragones takımının kontr yapabilme gücüne güvenmiş olmalı. Ama öyleyse bu işi daha iyi yapan Gökhan-Kazım ikilisi yerine, gidince gelemeyen Carlos ve Uğur’u tutmak niye? Fenerbahçe çok eksikti tamam. Ama bu kadar da değil.
Son olarak Volkan’a da değinmek gerekiyor. Yetenek beceri vs. tamam da siz hayatınızda bu kadar öğrenme sıkıntısı çeken bir ‘yıldız’ gördünüz mü? Aziz Yıldırım, Volkan’ a güveniyorum diyor, 2. kalecisini kast ederek bu güzel. Ümit Milli Takımı’nın 3. kalecisi durumunda olsa da yetenekli bir oyuncu o da. Asıl soru bu Volkan’a güveniyor mu? Bir de 3. kalecisi kim Fenerbahçe’nin?