Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bursaspor maçında dikkat çekici olan, Galatasaray’ın rakip savunmaya yaptığı presti. Her ne kadar Şampiyon, bu presten, soğukkanlı kalışıyla pek etkilenmese de Galatasaray bu işi iyi yaptı. Orada eksik kalan baskıyla kapılan topların, ya da Bursa savunmasının Miller’a şişirdiklerinden sekenlerin poziyona çevrilemeyişi oldu. Çok ciddi bir yaratıcılık eksikliği vardı.
Sonrasında Bursa golü bulunca bu baskı da yılgınlığa dönüşmüştü.
Dün bu baskı yine dikkat çekici şekilde vardı. İki farkla.
1-Bu kez hücum ekibi içine Kewell ve Stancu girmişti. Dolayısıyla kapılan toplar daha iyi kullanıldı. Alanı enine ve biraz daha hızlı kullanmak mümkün oldu. Öndekiler arkadakileri oyunun içine çekebildiler.
2- Her ne kadar Bursa’dan geri kalmayan yetenekli oyuncuları olsa da Gaziantep’in konsantrasyon sorunu Galatasaray’ın daha fazla ve etkili pozisyonlar bulmasını sağladı.
Dolayısıyla bir eleme deplasmanında Galatasaray’ın işine yarayacak şartlar oluştu. 2 gol buldular. Ama Gaziantep’in yıpratıcı kanat organizasyonlarının da önüne geçemediler. Antep özellikle Popov’un kanadını çok çabuk görerek Galatasaray savunmasını enine genişletmeyi başardı. Türkiye standardının çok üzerinde bir kanat organizasyonu başarısıydı bu. Maçı son derece zevkli yapan da buydu.
Bu duruma ara transferde Galatasaray’la sözleşme imzalamasına kesin gözüyle bakılan genç bir Avro-Türk olan Cenk Tosun’un şovu da eklenince çarpıcı bir gösteri izledik. (Gerçekten genç, 20)

Haberin Devamı

Harika bir maç seyrettik
Ancak Antep için de can sıkıcı bir durum vardı. Haftasonu Gençlerbirliği karşısında zaman zaman tamamen oyun konsantrasyonundan kopan, herkesin rolünü unuttuğu bir takıma dönüşen Antep’te özellikle orta sahada savunmaya dönük aksiyonlarda aynı durum yine yaşandı. Topu ileride tutmayı, enine geniş ve hızlı oynamayı bu kadar iyi bilen bir takımın bu kadar çok savunma sıkıntısı yaşayışının onların ligde zirveden uzak kalmalarında bir numaralı etken olduğu açık.
Belki de zaman zaman takımını fazla defansif oynatmakla eleştirilen Kafkas bu durum nedeniyle bu yola başvuruyor. (Ancak böyle bir hücum gücüyle skor baskısı yaşamadan güzel oyuna yönelmesi nacizane benim dileğim.)
Son 20 dakikada Galatasaray’ın bariz bir şekilde oyundan düşüşü ise başka bir tartışma konusu. Bütün İstanbul büyüklerinin ortak sıkıntısı bu. Ve bu sıkıntıdan Antep turla çıkabilirdi. Buna yetecek kadar poziyonları vardı.
Ne olursa olsun harika bir maç seyrettik ve elemenin kupayı ne kadar güzel kıldığını bir kez daha gördük. Ve şahane bir 2. maç yaşayacağımızı bilmenin keyfiyle son düdükte tebessüm ettik.
Teşekkürler kupa, sağol eleme...