Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin, Bursa ve Manisa maçlarındaki sorunu savunmadaki eksiklikler gibi gözükse de, asıl önemli olan oyun disiplininden kopuştu.
Bursaspor karşısında Fenerbahçe’yi 2-0 öne geçiren Bursa’nın önde baskısına rağmen sağlam durabilmesiydi. Top yapmakta zorlanıyor dediğimiz savunma ayakta kaldı ve top çıkarmakta, kontratak yapmakta zorlanmadı. Geriye yaslanmalarına rağmen iyi oynadılar. Anlaşılmaz olan asıl 2-0 öne geçtikten sonra devam ettirilmesi gereken bu tarzı terk etmeleri ve her bir oyuncunun birbiriyle olan bağının kopması. Bu Daum’un tercihi olamaz. Sebep her neyse (kondisyon, motivasyon vs.) Fenerbahçe baştaki disiplini kaybetti ve bireysel hatalar telafi edilemez hale geldi.
Galatasaray’ı, Atletico ve Beşiktaş maçlarında ayakta tutan ise tam da bu disiplin. Onlar 90 dakika oyun disiplininden kopmadılar ve savunma merkezli oyunlarını sürdürerek yetenekli, ama dağınık rakiplerinden istediklerini aldılar. Madrid, Barça ve mesela kupadaki ikinci Recreativo maçlarındaki silkinişlerinden birini yaşamazsa, Galatasaray turu alır. İspanyolların şu ana kadar Avrupa’da galibiyetlerinin olmayışı da Galatasaray için iyi bir sinyal.
Genel yapı olarak iyi birer kontratak takımı olan rakipleri durdurmak son düdüğe kadar oyun disiplinini kaybetmemekten geçiyor. Eksikler ne olursa olsun bunu yapabilecek gücümüz var.