Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Parreira’nın topa sahip olmayı seven bir teknik adamdan salt kontraya dayalı bir hocaya dönüşü, futbolda hayat boyu peşine düşeceğiniz tek bir doğru olmadığını gösteriyor. Futbol değişiyor. Siz de değişmek, elinizdeki malzemeye göre esneyebilmek zorundasınız.
Brezilyalı, 2004 Avrupa Şampiyonası’nda Yunanistan’ın, Rehhagel’le uyguladığı oyunu eleştirmeyen ender üst sınıf hocalardandı. Dün açılışta gördüğümüz oyun da Parreira’nın, Afrikalı atletik oyunculara çok uygun olan bu oyun üzerinde fazlasıyla çalıştığını gösteriyor. İkinci yarıda tek bir uzun pasla girilen 2 net pozisyon başka türlü bir dikine oyundu.
Meksika’nın dün beklediğimin altında kaldığını söylemeliyim. En iyileri Dos Santos da dahil olmak üzere hep göbeğe döndüler. Ve Güney Afrika’nın işini ağır bir şekilde top çevirerek kolaylaştırdılar. Halbuki gördüğümüz üzere her duran top ve korner rakibin savunma disiplinini dağıtıyordu. Biraz daha hızlı ve sahayı enine kullanabilen bir takım olsalar maçı kazanmaları çok kolay olabilirdi.