Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Gerçek şu: Galatasaray sahadayken en heyecanlı anlar top Arda’nın ayağına geldiğinde sahneleniyor. Kornere gittiğinde de, ceza sahasına girdiğinde de, çizgi kenarında topla buluştuğunda da... Arda yetenekleriyle önemli bir oyuncu ve dedim ya top ona geldiğinde her şey çok heyecanlı oluyor. Takımın en çok topla buluşan oyuncularından biri olduğundan ve fazlasıyla inisiyatif aldığından bu heyecanlı anlardan çokça yaşanıyor. Peki! Daha iyisi, heyecandan fazlası, hem kendisini hem takımı bir gömlek yukarı çıkaracak bir şey mümkün mü?
Onun zekâsında bir adam için hem çok mümkün, hem de çok kolay. Gereken sadece biraz daha basit oyun. Biraz daha hızlı düşünüp, çabuk oynayarak bu heyecanın ötesine geçmek... Etrafında Elano, Nonda ve özellikle bu basit ve etkili oyunun dünya çapındaki marka oyuncularından Kewell varken...
Arda’nın çok yetenekli bir oyuncudan bir üst sınıfa geçişi, Galatasaray’ı da bir kademe yukarı çıkarışı böyle mümkün olacak. Bunun için ideal bir kadro ve teknik adamla çalışıyor. Umarım bunun değerini bilir.
Dün Panathinaikos maçında olduğu gibi, ilk 70 dakikada sezon başındaki sürat, genişlik ve verimlilikle olmasa da rakip yarı sahada topa sahip olup oyuna hükmeden Galatasaray’dı. Ancak tıpkı Yunanlılara karşı olduğu gibi bu topa sahip olma, Elano’nun iki içeri sızışı dışında pek pozisyon yaratmadı. Oyunu enine hızlı sürdürüp, rakip savunmayı genişletme, bağlarını koparmakta ve onları yormakta zorluk yaşadılar. Ancak önemli eksikleri olan Belediye hücuma çıkmakta zorlanınca Galatasaray yine de topa sahip olmakta zorlanmadı.
İşte Arda’yla ilgili söylediklerim tam da bu bağlamda değerlendirilmeli. Onun biraz daha basit oynaması işi değiştirebilir.
Golden sonra yine Pana maçında olduğu gibi rakibin hiç yorulmadan savunma yaptığı ortaya çıktı. Çok çabuk ve etkili çıktılar. Galatasaray’ın savunmasındaki bildik tüm sıkıntıları eksik kadroyla değerlendirdiler. Yani Galatasaray rakibinin savunmasını genişletemedi, ama Belediye bunu çok rahat yaptı.
İşte bu çok ilginç. Bir büyük takım 70 dakika rakip yarı sahada oynayıp bu kadar eksik rakibini yoramıyorsa, oyun süratinde sorun var demektir.