Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş’ı en son ne zaman bu kadar güçlü gördüğümü hatırlamıyorum. Belki ta Lucescu zamanlarına kadar dönmek lazım. Sahanın her yerinde, her alanında rakibiden daha fazla olmayı, topu hızla çevirebilmeyi, rakibe top yaptırmamayı ve her yoldan kaleye gitmeyi başardılar.
Ligin zirvesindeki konuk ekibe gelince... Onları da en son ne zaman bu kadar güçsüz, birbirinden kopuk, hemen her akına çıkışta topu kaybeden ve panik halde bir takım olarak gördüm; bunu da hatırlamıyorum. En kötü zamanında, ligin altlarında ve fark yedikleri maçlarda bile bu kadar deorganize olmamışlardı. Maçı seyretmeyenler için bu anlattığım tablo abartılı gelebilir. Ancak seyredenler biliyorlar ki 1-1’lik skor bu maçı anlatmaz. Bu tabloyu gördükten sonra Trabzon’un şampiyon olabileceğine dair inancın azalması beklenebilir. Fakat benim için dünkü maçın skoru Trabzon’u şampiyonluğun en kuvvetli adayı yapıyor. Bu kadar kötü oynarken bile puan çıkarabilmek şampiyonlara özgü bir haldir.
İlk yarıda yarım pozisyondan bir gol çıkarmayı bilen Trabzonspor hemen her ayaklarına top gelişinde, üst üste iki pas yapamayan bir takımdı. Ersun Yanal’ın bunu değiştirmek için devre arasında yaptığı hamleler beklenen ve anlaşılabilir tercihlerdi. Her ne kadar takımın ruhunda Song ile birlikte en önemli yeri tutan oyuncu olsa da Umut’u dışarı almasını anlayabiliyorum. Diğer seçenekler yarım pozisyondan bir gol çıkaran Gökhan ve her an her şeyi yapabilecek Yattara idi. Ersun Yanal, Alanzinho’nun orta sahadan ileri çıkışlarda top kaybını önleyeceğini, Yattara’nın da Gökhan’ın asistçisi olabileceğini düşünmüş olmalı.

Haberin Devamı

Umutla bakabilirler
Bu plan Beşiktaş’ın önde Ernst komutasında Trabzonspor’u durdurmasıyla işlemez oldu. Değişiklikler işi daha da kötüye götürdü. Mustafa Denizli’nin anlayışı ise işe yaradı. Oyunu rakip ceza sahasına yıktığı bir maçta Bobo’yu kullanmak mantıklıydı. Eminim ki maçın başından bu oyunu tutturabileceklerini bilse, Bobo’yu ilk 11’de sahaya sürerdi.
Bu oyunu izledikten sonra Beşiktaşlıların ileriye umutla bakabilecek sinyaller gördüklerine eminim. Bu standardı birkaç maç devam ettirebilirlerse hem şampiyonluk şansları yeniden canlanacak hem de önümüzdeki seneye umutla bakmak mümkün olacak.
Trabzonsporlular da oyundan endişe edebilirler. Ancak başta söylediğim gibi bu oyunla bile İnönü’den puan çıkarabiliyorsan şampiyonluk çok uzak değil.