Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maç göz kamaştırıcı bir Hagi güzellemesiyle başladı. Bu mevsim için doluluğu hiç de yabana atılmayacak tribünler çılgınca onun adını bağırıp sahaya çağırdılar. O da cevap verdi.
Göz kamaştırıcı ve göz yaşartıcıydı. Ancak şunu söylemeliyim ki, belki de uzun zamandır gözler onu bu kadar az aradı. Maçın başından itibaren Arda hücum niyeti zayıf Galatasaray’ı sürekli ileri itti. Maçın 2-0 oluşunun sonrasında da - belki geldiğinden bu yana ilk kez - Lincoln de ona yardımcı oldu. İlk yarıda maçı çevirecek kadar üretkendiler.
Yenen 2 gol şok edici, hadi doğruyu söyleyelim sadece dün akşam için değil uzun vade için de korkutucu duruyor olabilir. Ancak iki golün de savunmanın yapısal sorunlarından değil bireysel sakarlıklardan kaynaklandığını unutmamak lazım. Savunmaya ait olan ve gelecek için endişe verici olan bana kalırsa savunma yönünde değil de özellikle rakip kalabalık geldiğinde topu çıkarabilmekteki noksanlıktı. Özellikle Hakan Balta’nın bu konuda çok eksik kaldığını söylemeliyim. Arda’ya hücum anlamında ayak uydurabilmesi de Arda’nın güç ve yeteneğini 90 dakika sergileyebilmesi için elzem. Dün de bu yardım alamama halinin Arda’yı erken tükettiğini söylemek lazım. İlk yarı boyunca kulübedeki Ümit Davala’ya muhtemelen orta saha oyuncuların ileri çıkması konusunda sürekli uyarı yaptı ama nafile.
Bir diğer yumuşak karın ise tüm iyi niyetlerine rağmen Emre Güngör ve Hasan Şaş’ın oluşturduğu sağ kanattı. Emre Güngör’ün sınırlı çıkışları dışında hareketlenemediler. Emre’nin daha önce burada oynamışlığı var ve Skibbe muhtemelen Şaş’ın savunmada eksik kalışı nedeniyle onu kullanmak istedi. Ancak Sabri şu an için daha doğru bir tercih gibi duruyor. Özellikle de içerideki maçlarda.
Dünkü maçın ikinci yarısını gördükten sonra Hagi-Lincoln-Arda karşılaştırması çoğu futbolsever için yerinde durmayabilir. Ama arkadan destek almayınca Hagi’nin de yapabilecekleri kısıtlı olurdu. Galatasaray’ın önce bunu çözmesi gerekiyor. Şunu da söylemek lazım ki Skibbe’nin yaptığı Topal  Barış değişikliği de bu duruma hiç fayda sağlamadı. 
Bu bir kartopu gibi. Geriden yardım alamayınca hücum gücü zorlanıyor, onlar yorulunca savunmanın işi daha da zor oluyor.  Sorun büyüyor, büyüyor. Galatasaray bunu yaşadı dün gece. Ve çözülmesi acilen gereken de bu.   Gariptir hepimiz gol sıkıntısı çekeceğini düşünüyorduk ama Nonda girdiği 3 pozisyondan 2 gol çıkararak bunu bir sorun olmaktan çıkardı. Arda’yla birlikte evsahibi adına maçın yıldızı da o.