Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbol bir televizyon oyunu. Öncesiyle sonrasıyla.  Futbol asla sadece futbol değildir lafına itiraz edebilirsiniz belki...
Ama ‘futbol sadece 90 dakika sürmez’e itiraz etmek mümkün değildir. Oyun son düdükle bitmiyor. İnsanlar TV’lerinin başından ayrılmıyor. Hocaların, oyuncuların, eski futbolcu ve gazetecilerin ne söyleyeceğini merak ediyor. Stattan çıkan taraftarın ne söylediği, nasıl bir ruh hali içinde olduğu önemli. Arkadaki boş tribünler bile önemli. Yani futbol bir ürünse, fonuyla, sesiyle, bunların tümüyle, eleştirisiyle bir ürün.
Reytingler de bunu ortaya koyuyor zaten. Dün ‘maçın ardından’ programı açık olan her 8 TV’den birinde izlenmiş. Türkiye’de her 8 kişiden biri, maçın sonunda ne konuşulduğunu merak etmiş. Böyle bir yayının sağlıklı ve daha çekici olması için, doğal maç ortamının devam etmesi, dolayısıyla da ışıkların açık kalmasını istemek bu yayını sürdürmekle görevli olanların hakkı değil mi? Bu konuda gayet mantıklı laflar ve sınırı asla aşmayan eleştirileri sarf etmek yerinde değil mi?
Fenerbahçe kulübü 30 bini aşkın kombine sahibi taraftarına(müşterisine) teşekkür ettiği gibi, TV başında seyredenlere de teşekkürlerini sunmalı. Çünkü ne kadar reyting, o kadar UEFA’dan gelecek para... Denklem bu. Fenerbahçe yönetimi taraftar değil, seyirci ve müşteri istiyor ya... Müşterinin kralı TV başında zaten.
Ama Fenerbahçe yönetimi önce taraftarla kavga ediyor. Onları tek tipleştirme savaşına giriyor, şimdi de maddi katkıları her şeyin üzerinde olan TV’lerle... Hem de kavga edilenler Uğur Meleke ve Ertem Şener... Bu iki ılımlı gazeteciyi bile beğenmiyorsa kimi istiyor Mahmut Uslu.
İstenen hiçbir şeye ses çıkarmayan, maçını izleyip giden taraftar... Yani ‘tek kimlik Fenerbahçelilik’...
Ve hiçbir şeye ses çıkarmayan sadece yayını yapıp, sonra da eleştirmeyen televizyon. Yani ‘tek TV, FB TV’
Ama neyse ki, hayat böyle değil. İnsanlar başka laflar başka bakış açıları arıyorlar. Neyse ki hâlâ böyle bu ülkede de.
Bakın dostlar. Dün basına en çok saldıran Genç Fenerbahçelilerdi şimdi basına en çok ihtiyacı olan onlar.
Şimdi kısın, küfür edin, ama aman dikkat edin. Sıra size de gelecek.  Çünkü belli ki bu yönetimin istediği başka. Ve istedikleri olursa o gün belki herkes Fenerbahçeli olur ama o Fenerbahçeliler tek tip olur...