Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Milli bayramları "hiza al, sağdan say, sola dön" formasyonundan çıkarıp sokaklarda, meydanlarda festival havasında kutlama evresine geçebilsek ne güzel olacak...
Hem gençlik bayramı gençler tarafından talim yapılan değil, heyecanla beklenen kutlama günleri olacak...
Hem de Avrupa’nın en yeni ve dolayısıyla en modern stadının ortasında çayır kıvamında bir alan olmayacak. Buna kimse tarla demesin sakın. Böyle tarlada ürün bitmez. Tarlaya, onu süren köylüye hakaret etmemek lazım.
Burada kesmek lazım aslında yazıyı, zemin doğru değilse futbol da eğri oluyor çünkü. Ama bahsedilmesi gerekenler var.
Aysal sonrası, Terim’in hemen sonrası misal Kazım’dan bahsetmek gerekiyor. Çok uzun süredir gördüğü sarı kart dışında futbol anlamında bu kadar soğukkanlı ve disipline olduğu bir maçı hatırlamıyorum. Terim’in ısrarla beğendiği bu genç adamın yeni hocasının gelişiyle fazlasıyla güvenli olduğu açık.
Onun gibi başka oyuncular da vardı dün akşam. Servet ve Gökhan gibi. Orta sahanın hücum hattında işi bitirme gayretinden bir kaç kez kaçan Musa, Robak ve Gökhan Emreciksin’i, Kazım’ın oyununda olduğu gibi büyük bir güvenle kontrol altına almayı başardılar.
Bu oyuncular Terim sonrası doğal bir rehabilitasyonla eski günlerine dönerlerse şaşırmamak gerekir. 96’da da benzer bir durumda tamamı satılacak bir takımdan UEFA Kupası’na giden 7-8 oyuncu çıkmıştı. Bugün de olabilir. 2008’de Terim’le olan bir çok oyuncu önümüzdeki yıl takımın iskeletini oluşturacaktır. Servet, Gökhan ve Kazım’a, Sabri, hocanın özellikle beğendiği Hakan Balta, Culio, Arda, Emre ve Yekta eklenirse, hatta bu isimler artarsa şaşırmamak lazım. Çünkü Terim’in göreve getiriliş motivasyonunda bu da var.
Bu gerçeği oluşturan oyunculardan ayrı olarak bir de Aydın vardı dün. Rijkaard imza attığında benzer bir çıkış yapıp sonra 2 sene idare eden Aydın...
Nihayetinde Polat’a “ona verdiğimiz şansı değerlendiremedi” dedirten yetenekli oyuncu dün zaman zaman yine 2 yıl önceki gibiydi... Ben diyeyim Bojan, siz abartın Messi kıvamında bir delici... Aynı zamanda ince paslar atan bir orta sahaydı. Yine çok parlak bir potansiyel gösterisi yapıp, yeni teknik heyetin aklını fazlasıyla karıştırmış olmalı.