Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kupanın en ‘bütün takım’larından biri Uruguay. Dün de yağmurun şiddetini artırdığı ikinci yarının 20 dakikalık bölümü dışında bu özelliklerini çok iyi sergilediler.
Cavani - Suazo - Forlan üçlüsünün kendi işlerini kendilerinin görebiliyor oluşu onları geride çok rahatlatıyor. İleride gerektiğinde çok iyi top tutuyorlar. Bu sıradan bir top tutuş değil. Her an tehlike yaratabilecek bir yapı. Dolayısıyla rakip savunma gönül rahatlığıyla ileri çıkamıyor, baskı yapmakta zorlanıyor.
Bu sebeple Güney Kore’nin golü bulana kadar sürdürdüğü baskının kendilerini hem fiziken hem de kafaca fazlasıyla yorduğunu söyleyebiliriz.
Maçta farkı yaratan başka ve önemli nokta ise savunma yapısı. Güney Kore geçtiğimiz yıllarda gördüğümüz klasik savunma disiplinlerinden bu kupa boyunca uzaktı. Nijerya karşısında 2 gol yemelerine ve onca pozisyon vermelerine yol açan bu organizasyon bozukluğu dün de ilk golü yemelerine yol açtı. 5 kişinin arasından o topun Suarez’in ayağına nasıl geldiğine bakın Uruguay’ın maçı nasıl ve neden kazandığını görürsünüz.
Uruguay, Güney Kore’nin sergilediği savunma performansının çok üzerinde olduğu için kupanın en iyilerinden.
Bu oyun onları, önlerindeki yola da bakarsak en azından yarı finale kadar götürebilir ve dolayısıyla kupanın en beklenmedik başarısına imza atabilirler.