Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beklendiğinden iyi bir fizik güç ve iyi bir organizasyon vardı. Birbiriyle oynamaya alışmamış bir kadro sahaya sürülmesine rağmen, Terim’in öğrencileri hiç de yabana atılmayacak bir kadroyla sahaya çıkan Slovakya karşısında etkili bir oyun oynamayı başardılar.
İlk yarıda eksik olan, savunmadan çıkarken kaptırdığımız topların hemen kalemize yönelmesiydi. Slovakya ayarında bu, net pozisyonlar yaratmadı ama rakip Portekiz olduğunda sonuç acı olabilir. Yine de savunmanın birbiriyle oynamaya alışmamış oyunculardan kurulu olduğunu, Gökhan Zan’ın uzun tedaviden yeni çıktığını unutmamak gerekir.
İlk yarı için söylenebilecek bir diğer nokta ise, Mehmet Topal-Marco ikilisinden hangisinin önde, hangisinin arkada oynayacağının pek belli olmamasından doğan kademe problemiydi. Semih’in gol vuruşlarındaki eksikliği dışında çok iyi bir pivot performansı sergilediğini de söylemeli.
İkinci yarıda özellikle Emre ve Gökdeniz’in oyuna girişiyle hücum yönünde daha dengeli, daha etkili ve baskılı olabildik. Marco’nun görevi tam olarak belirlenmiş oldu ve savunmada daha rahat oynamaya başladı. Son olarak Kazım’dan ve Mevlüt’ten bahsetmeli. Bu çok güçlü iki oyuncuyu Terim oyuna adapte etmeyi başarabilirse, bu oyuncular da daha düz oynamaya başarabilirlerse başka bir Milli Takım’a dönüşebiliriz.
Bu potansiyeli yüksek bir takım... Fizik olarak güçlüyüz. Ancak çok kırılgan bir savunmamız ve henüz gücünü organize edemeyen bir hücumumuz var. 20 günde sağlayacağımız ilerleme ve biraz şans bizi çok ileriye de götürebilir, geriye de götürebilir. Ama kötüsüne de hazırlıklı olalım.