Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Mustafa Denizli geçen sezonun sonunda görevini bırakmış olsa, bugün Federasyon, Milli Takım için hoca aramıyor olacaktı muhtemelen.
Ancak her şey bitmiş değil. Yapılacak temasların ardından yine sıra Denizli’ye gelebilir. Çünkü bahsedilen kriterlere uygun bir hoca bulmak hiç, ama hiç kolay değil.
Dolayısıyla olası bir Kasımpaşa-Wolfsburg-Eskişehir üçlemesi hocayı yeniden gündeme getirebilir. Kim ne derse desin bu mümkün!
Yani bu 3 maç hocanın kariyeri açısından çok önemli. Öte yandan Yıldırım Demirören’in başkanlığının devamı için de öyle. Buradan 9 puan çıkmazsa başkanın yeniden seçilmesi hayal olur. Kim ne derse desin, seçim sonuçlarını futbol takımının performansı belirler, bilirsiniz.
Ancak Kasımpaşa maçındaki performans ve asıl önemlisi kartlar bu üçleme hedefi için iyi sinyaller vermedi. Ernst’siz bir Beşiktaş’ın haftaya Eskişehirspor karşısında takım bütünlüğünü sağlama konusunda ne gibi sıkıntılar çekebileceğini tahmin etmek zor olmaz. Zaten siyah beyazlıların savunma ve hücum ekibi birbirinden kopuk oynuyor. Burayı doldurmakta Alman oyuncunun gösterdiği insanüstü performans geçen yıl gelen çifte şampiyonluğun temel etmeniydi. Bu yıl onun çabasına rağmen boşluk iyice büyüdü ve Kasımpaşa için bile rahat oynanabilir bir alana dönüştü. Şimdi onsuz ligin en zor deplasmanlarından birine gidecekler (Ferrari’nin atılması sonrası savunmacı seçenekleri de iyice azalarak). Hem de öncesinde Avrupa’nın en golcü takımlarından biri olan Wolfsburg’a uğradıktan sonra. Yani bugüne kadar çıkmadıkları kadar zor iki oyun Beşiktaş’ı bekliyor.
Dün Beşiktaş sadece Rüştü, Nihat, Bobo’nun iyi şahsi performanslarıyla üzerilerindeki ölü toprağını atmalarına sevindi. Takım oyununda ise hiçbir iyileşme yok. Yine çok kopuklar, yine rakibe rahat top yaptırıyorlar.
Beşiktaş maçlarında belirleyici olan asla Beşiktaş’ın kendisi olmuyor. Rakibin kalitesi sonucu yüzde 100 belirliyor. Dün rakibin zayıflığına rağmen çok zorlandılar. Yarın işler daha zor.