Diğer Mehmet Terzi'den doping açıklaması

Mehmet Terzi'den doping açıklaması

07.05.2013 - 12:55 | Son Güncellenme:

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Terziden doping açıklaması

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, son günlerde gündemi meşgul eden konulara ilişkin Feriye Lokantası'nda basın toplantısı düzenledi. Mehmet Terzi, başta Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt olmak üzere birçok konuya açıklık getirdi.

Haberin Devamı

Atletizmin her bir branşının ayrı bir federasyon konusu olabilecek büyüklükte olduğunu ve bugün itibariyle yıldızlar, gençler, 23 yaş altı ve büyükler kategorilerinde uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil eden sporcu sayısının 500'ün üzerinde olduğunu belirten Mehmet Terzi, "Sistemli çalışmamız ve uyguladığımız projelerin doğal sonucu olarak sayımız günden güne artıyor, ülkemizde atletizm büyüyor. Bu büyüme, yüzdesel olarak bir yükselme olmasa da yaşanan sorunların sayısında da artışı yanında getiriyor" dedi.

"TEMİZ SPOR" İLKESİ İLE HAREKET EDİYORUZ

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin cezalı sporcular listesinde bugün itibariyle 7 atletlerinin bulunduğunu ifade eden Terzi, "Hacettepe Üniversitesi bünyesindeki Türkiye Doping Kontrol Merkezi faaliyette olduğu dönemde Türkiye Atletizm Federasyonu, sporcularından en çok numune aldıran, sporcularının en çok kontrol eden kurum oldu. Merkezin akreditasyonunu kaybetmesinden bu yana dopingle mücadelemiz, sporcu ve antrenörlere yönelik olarak milli takım kamplarında, gelişme seminerlerinde ve antrenörlük kurslarında, alanında uzman kişiler tarafından "dopingin zararları" konusunda eğitici bilgiler verdirilerek sürüyor. Bu kapsamda Dünya Anti-Doping Ajansı'nın kurallarını Türkçe'ye çevirttik ve kitapçık haline getirerek sporcu ve antrenörlerimize dağıttık, aynı zamanda internet sitemizde yayınladık. Kurmuş olduğumuz Bilim Kurulu ile her geçen gün "Daha fazla neler yapılabilir?" sorusuna cevap arıyoruz. Sporcu sayımız arttıkça, sporcularımızın kontrolü de zorlaşıyor, dolayısıyla İzmir'de kuracağımız merkez ile bu açıdan önemli. Federasyonumuzun "Temiz Spor" ilkesiyle hareket ettiğinden kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.