Skorer Mehmet'in gecesi

Mehmet'in gecesi

18.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mehmet'in gecesi

Mehmetin gecesi

       BAZI futbolcuların değeri yokluğunda anlaşılır. Bazılarınki varlığında. Mesela Erkan değeri yokluğunda anlaşılan bir futbolcu... Serdar varlığında...
       Ama öyle kahramanlar var ki, değerini yokluğunda da, varlığında da yadsıyamıyorsunuz. İşte o adam Mehmet Özdilek...
       Sözünü ettiğim üç adam, İzmir'deki Bursaspor maçında yoktu. Dün gece İnönü'ndeydiler. Erkan hem savunmada, hem ofansta dengeli ve iyi bir maç çıkartırken, Serdar tüm hatalarına rağmen yine de sol kanatta yararlı oyuncuydu. Ancak Mehmet'e söylenecek övgü sözlerinden başka yapılacak hiç bir şey yoktu. Seyretmeyi, oyunuyla keyfetmeyi, golüyle neşelenmeyi yaratıcı ustalığıyla, zekasıyla ve becerileriyle mest olmalıydınız.
       Beşiktaş'ın kaptanı dün harika bir gol attı, perdeyi açtı... Sonra Oktay'a Avrupa Kupaları'nın belki de en güzel golünü attıracak ortayı rakibinden top çalarak yaptı. İkinci yarının başında yine orta alandan kaptığı topla çabucak sinsi bir tilki gibi rakip cezaalanına yönelerek solunda vaziyet alan Ohen'i gördü. Bütün savunmayı sıfırlamıştı kaptan. Kara tayfaya da golü çakmak kalmıştı.
       Yanımda oturan Prof.Dr.Kaya Çilingiroğlu alınmasın, ama zona hastalığının Beşiktaş'a ve kaptana galiba büyük bir yararı dokundu. Çünkü bu hastalık sayesinde ikisi de birbirlerini çok özlemişti. Hasretle buluşup sevgiyle ürettiler.
       Bu bir Avrupa maçı. Açıkçası şunu da söylemekte yarar var. Spartak Trnava tüm acemiliklerine rağmen fizik gücü yüksek, tempolu ve tehlikeli bir orta Avrupa temsilcisi. Gece bu farkla bitmeseydi rövanş kuşkulu olurdu. Çünkü Beşiktaş'ın oynadığı futbol skora yakışacak akıcı bir güzellik ve güven veren bir denge taşımıyordu. Özellikle savunmada zorlanıyorlar, acemi kaleci Hakan'ı güç durumda bırakıyorlardı.
       İşte bu nedenle farkı yaratan kaptan Mehmet'i bir kez daha alkışlamalıyız. Alpay'ın, Hikmet'in, Mehmet'in, Del Solar'ın, Oktay ve Ohen'in gayretlerine saygı duymalıyız. Güzel oynayıp kuşkulu bir sonuç almaktansa biraz dağınık oynayıp elde ettikleri bu sonuca razı olmalıyız. Ne yapalım, futbolda böyle cilveler de var. Bırakalım da o cilveler biraz da bizim yüzümüzü güldürsün.


Yazarlar