Galatasaray Meireles Galatasaray'da

Meireles Galatasaray'da

20.01.2014 - 11:17 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın bu sabahki antremanına Meireles benzetmesi damga vurdu.

Meireles Galatasarayda

Nevzat Dindar / Skorer Özel

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların Bucaspor'dan yeni transfer ettiği Umut Gündoğan'a takılan lakap dikkatlerden kaçmadı.

Galatasaray'ın tecrübeli isimleri Drogba ve Sneijder'in genç futbolcuya sürekli olarak 'Meireles' diye seslenmeleri gülüşmelere neden oldu.

Bucaspor'dan transfer edilen Umut Gündoğan Galatasaray'da elinden geleni yaparak kendisini göstermek istediğini anlattı.

Takım arkadaşlarının kendisini çok iyi karşıladığından bahseden Umut, "Antrenmanlar yoğun geçiyor. Biz de ona göre adapte olmaya çalışıyoruz. Genç oyuncular olarak iyi çalışmamız lazım. Takımda birçok yıldız futbolcu var. Elimizden geleni yapıp kendimizi göstermek istiyoruz. Kalitemiz olduğu için buradayız" diye konuştu.

'Oyun tarzımın benzediği kimse yok'

Haberin Devamı

Genç orta saha oyuncusu, Galatasaray'daki arkadaş ortamının çok iyi olduğunu söyleyerek, sarı-kırmızılı takımda bir aile ortamının olduğunu kaydetti.

Umut Gündoğan, antrenmanda Didier Drogba'nın kendisini Fenerbahçeli Raul Meireles'e benzetip şaka yapmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Bucaspor'da da beni Meireles'e benzetirlerdi. Benim için yeni bir şey değildi. Bunu Drogba'dan duyduğumda 'biraz erken oldu' dedim. Bari bir hafta geçseydi" diye konuştu.

Oyun tarzının Selçuk İnan'a benzetildiğinin hatırlatılmasına ise Umut, "Selçuk ağabeyin kalitesi belli. Kendisi örnek futbolcu ama benim oyun stilim çok farklı. Oyun tarzımı ona benzetmiyorum. Belki yanlış anlaşılabilir ama oyun tarzımın benzediği kimse yok" şeklinde cevap vererek sözlerini tamamladı.

Umut Gündoğan kimdir?

12 Haziran 1990 yılında Belçika'nın Brüksel şehrinde dünyaya gelen Salih Dursun, futbola 2003 yılında RSC Anderlecht altyapısında başladı.

Anderlecht'te 2007 yılında rezerv takımına yükselen Gündoğan, o dönemde Lucas Biglia, Ahmed Hassan, Mbark Boussoufa, Serhat Akın ve Cheik Tioté gibi oyuncuların gölgesinde kaldı.

2007 yılının Ocak ayında Hollanda'nın Maastricht ekibine transfer olan genç oyuncu, kısa sürede gösterdiği performansla Fuat Çapa'nın dikkatini çekerek sezon sonunda Gençlerbirliği'ne geldi.

Haberin Devamı

İlk maçına 1 Eylül 2007'de Ankaragücü karşısında çıkan Umut Gündoğan, 2007-08 sezonunda PAF takımıyla çıktığı 25 maçta 3 gol kaydetti.

2008-09 sezonunda umduğunu bulamayan Umut, kiralandığı Fethiyespor'da sadece 6 maçta forma giyince rotayı tekrar Hollanda'ya çevirdi ve Fuat Çapalı Roosendaal takımıyla anlaşma sağladı.

Fuat Çapa'nın 2010-11 sezonun başında takımdan ayrılmasıyla ülkesine geri dönen genç oyuncu, Brussel formasıyla 8 maça çıkarak 1 de asist yaptı.

Salih Uçan'ın Fenerbahçe'ye satan Bucaspor, genç oyuncunun yerini Umut Gündoğan ile doldurdu. Umut, bu sezon 35 maçta forma şansı buldu ve takımın vazgeçilmezleri arasında yer aldı.

Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda Beşiktaş'a karşı ter döken Gündoğan, 41. dakikada rakip fileleri havalandırarak bir Süper Lig takımına karşı oynadığı ilk maçta golle tanıştı.

2013-14 sezonu PTT 1. Lig Karması'na seçilen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, ocak ayında gerçekleştirilen milli takım seçmelerine katılma hakkı kazandı.

İlk olarak Beşiktaş Sportif Direktörü Önder Özen'in dikkatini çeken Umut, daha sonra Galatasaray'ın devreye girmesiyle sarı kırmızılı kulübe transfer oldu.