Almanya Bundesliga Mektuplu mesajlar!

Mektuplu mesajlar!

13.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Borussia Dortmund-Monaco maçının ertelenmesine yol açan bombalı saldırının ardından olay yerinde üç not bulundu.

Mektuplu mesajlar

Soruşturmayı yöneten savcı Sandra Lücke mektupların aynı içeriğe sahip olduğunu açıkladı. Mektuplarda Berlin Noel pazarına yönelik saldırı ve Suriye’deki Alman Tornado savaş uçaklarına atıfta bulunulması nedeniyle IŞİD şüphesi üzerinde durulduğu dile getirildi.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Borussia Dortmund-Monaco maçı öncesinde sarı-siyahlıların otobüsü yakınında patlayan bombanın yankıları sürdü. Westfalen Stadı’nda önceki gün oynanması gereken çeyrek final karşılaşması, gerçekleşen olayın ardından bugüne ertelenmişti.

Sarı-siyahlıların İspanyol futbolcusu Bartra’nın yaralanması ve ardından ameliyata alınmasıyla sonuçlanan patlama ile ilgili yetkililer soruşturma başlattı. Alman polisi patlamanın kasıtlı olduğunu ve doğrudan Dortmund kafilesi hedef alınarak gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu yüzden soruşturma da cinayete teşebbüs gerekçesiyle başlatıldı.

Olayın ardındaki güçler henüz aydınlatılmadı. Soruşturmayı yürüten Savcı Sandra Lücke devam eden süreç ile ilgili bilgiler verdi. Olay yerinin yakınlarında üç not bulunduğunu, üçü de aynı içeriğe sahip notların incelemeye alındığını belirtildi. Bulunan tek sayfalık notun üzerinde “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” ifadelerine rastlandığı, Berlin Noel pazarına yönelik saldırı ve Suriye’deki Alman Tornado savaş uçaklarına atıfta bulunulması nedeniyle IŞİD şüphesi üzerinde durulduğu dile getirildi. Herhangi bir imza ya da mühür olmayan notta Almanya’nın keşif uçaklarını çekmesi ve Ramstein’daki ABD üssünün kapatılmasının istenildiği, Almanya ve Haçlı ülkelerindeki sporcu ve ünlü kişilerin ölüm listesinde yer aldıklarına dair ibareler bulunduğu belirtildi. Soruşturmayı devralan Savcılık Sözcüsü Frauke Köhler, iki kişinin evinde arama yapıldığını ve şüpheli görülen bir kişinin geçici olarak gözaltına alındığını söyledi.

Haberin Devamı

Mektuplu mesajlar

Parça tesirli bir düzenek

Borussia Dortmund takım otobüsünü hedef alan bombaların metal parçalarla güçlendirilmiş olduğu bilgisi paylaşıldı. Savcılık Sözcüsü Köhler, 100 metre tesirli olan bombadan kopan bir parçanın otobüsün koltuğuna saplandığının tespit edildiğini söyledi. Soruşturmanın devam etmesi nedeniyle gözaltına alınan şahıs hakkında ayrıntı vermeyen Köhler, şüpheli şahıs hakkında tutuklama isteminde bulunup bulunulmayacağının soruşturma sonunda belli olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Evde misafir ettiler

Borussia Dortmund-Monaco maçı için stada giden ve maç saatini bekleyen taraftarlar arasında sıcak temas yaşandı. Tribünlerdeki konuk ekibin taraftarları ‘Dortmund’ tezahüratlarıyla rakiplerine destek verirken, Alman ekibi bir açıklama yayınlayarak Monaco taraftarına teşekkür etti. Kulüp ayrıca, Monaco taraftarının güvenli biçimde geceyi geçirmesi için evinde misafir etmek isteyen taraftarların #bedforawayfans etiketi ile organize olduğunu bildirdi, çok sayıda Monacolu, geceyi Dortmund taraftarı ile birlikte geçirdi.

Patlamanın ardından artırılan güvenlik tedbirleri çerçevesinde, statta köpeklerle bomba araması yapıldı. Güvenlik güçlerinin sayısının artırıldığı Dortmund kentinde taraftarlar da şarkılarla takımlarına destek oldu.

Mektuplu mesajlar

Yazarlar