Galatasaray Melo en iyi Brezilyalı'ya aday

Melo en iyi Brezilyalı'ya aday

05.12.2012 - 17:38 | Son Güncellenme:

Galatasaraylı yıldız Felipe Melo, Brezilya’da yayın yapan Sambafoot adlı internet sitesi tarafından Samba d’Or için 30 aday futbolcudan biri olarak gösterildi. Bu yıl beşinci kez sahibini bulacak olan ödül, Avrupa’da oynayan en iyi Brezilyalı futbolcuya verilecek.

Melo en iyi Brezilyalıya aday

Aralık ilk gününde başlayan ve 30 Aralık 2012 gününe dek devam edecek oylamada, her yıl olduğu gibi üç ayrı kategoride değerlendirmeler yapılacak. İlk grup, internet üzerinden oylarını veren kullanıcılardan oluşacak.

Sezon öncesinde AC Milan’dan Fransa’nın Paris Saint-Germain’e transfer olan Thiago Silva’nın birincilikle tamamladığı 2011 yılındaki yarışmada internetten 115.000 oy kullanılmıştı.

İkinci grup, içlerinde Cafu, Rai ve Carlos Alberto Torres gibi daha evvel Brezilya Milli forması giyen 11 efsanevi futbolcudan oluşacak.

Üçüncü grupta ise Brezilya ve Avrupa futbolu üzerinde uzmanlık sağlayan 11 gazeteci yer alacak. 2011 yılında BBC’den Tim Vickery ve ESPN’den Andy Brassel gibi isimlerin oyları bu kategoride kabul görmüştü.

Samba d’Or için 2012 yılında aday gösterilen 30 oyuncunun isimleri şu şekilde: Adriano (FC Barcelona - İspanya), Alan (Braga - Portekiz), Alex Teixeira (Shakhtar Donetsk - Ukrayna), Cleiton Xavier (Metalist Kharkiv - Ukrayna), Daniel Alves (FC Barcelona -İspanya), Dante (Bayern Münih - Almanya), David Luiz (Chelsea - İngiltere), Diego (Wolfsburg – Almanya), Diego Alves (Valencia – İspanya), Felipe Melo (Galatasaray – Türkiye), Fernandinho (Shakhtar - Ukrayna), Fernando (Porto - Portekiz), Filipe Luis (Atletico Madrid – İspanya), Guliano (Dnipro Dnipropetrovsk - Ukrayna), Hernanes (Lazio - İtalya), Hilton (Montpellier - Fransa), Hulk (Zenit St-Petersburg - Rusya), Jonas (Valencia - İspanya), Lima (Benfica - Portekiz), Luiz Gustavo (Bayern Münih - Almanya), Maicon (Porto - Portekiz), Marcelo (Real Madrid - İspanya), Miranda (Atletico Madrid - İspanya), Nene (PSG - Fransa), Rafael (Man United - İngiltere), Ramires (Chelsea - İngiltere), Sandro (Tottenham Hotspur – İngiltere), Taison (Metalist Kharkiv - İngiltere), Thiago Silva (PSG - Fransa) ve Willian (Shakhtar - Ukrayna).

Yazarlar