İngiltere Premier Lig Menajerler ve yıldızları

Menajerler ve yıldızları

12.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Telegraph Gazetesi, Mino Raiola üzerinden dünya üzerindeki en kuvvetli 5 futbolcu menajerini masaya yatırdı.

Menajerler ve yıldızları

Telegraph Gazetesi, Mino Raiola üzerinden dünya üzerindeki en kuvvetli 5 futbolcu menajerini masaya yatırdı.

Haberin Devamı

5 menajerin bünyesinde çalışan futbolcular detaylı bir şekilde sıralandı. En yüksek seviyedeki anlaşmalar gösterildi. Buna göre ilk sırada Mino Raiola yer alırken, bünyesinde; P.Pogba’nın 89.3 milyon sterline Manchester United’a gitmesi ve Ibrahimovic, Romelu Lukaku ve Mario Balotelli gibi yıldızlar örnek verildi. Bir diğer ünlü menajer Jorge Mendes’in de; C.Ronaldo’nun Real Madrid’e 80 milyon sterline gitmesi ve elde ettiği güç kaydedildi.

Jonathan Barnett’ın da Gareth Bale’in 85.3 milyon sterline Real Madrid’e gitmesiyle 14.24 milyon sterlin komisyon alması öne alındı.

İmaj hakları dikkat çekiyor

Paul Pogba’nın Manchester United’a transferi sürecinde yaşananların ardından önemli bir konu daha ortaya çıktı. Pogba’nın imaj hakları ve yüksek geliri göz önüne çıktı.
Fransız oyuncunun bu haklarına vergilendirme de getirilemiyor. Haklar için bir vergi ödenmiyor.Pogba’nın Twitter’daki haklarından, Manchester United’ın forma sponsoru Chevrolet’ye olan katkısı, Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakları ve Adidas ile olan anlaşmaya kadar detaylar dikkat çekiyor.
Adidas ile olan 10 yıllık anlaşmada 33.5 milyon sterlin, Şampiyonlar Ligi’ne gidilmesi halinde 3.1 milyon sterlin ilk etapta öne çıkanlar. Ayrıca hediyelik eşyalardan, bira markasına, araba reklamlarından, video filmlerine kadar Pogba’nın birçok reklam kalem geliri bulunuyor.
Bir transfer anatomisi
Guardian Gazetesi, Paul Pogba ve Mino Railo arasındaki transfer anatomisini şema olarak çizdi. 2016-17 sezonu başında Pogba’nın Juventus’tan Manchester United’a satılması ile Railo’nın 41.3 milyon sterlin alması detaylandırıldı. İtalyan menajerin; başlıklar altında, 22.8 milyon sterlin komisyon, 5 yıl içerisinde 16.3 milyon sterlin para ve şirketi Uuniqq SARL’ın da 2.2 milyon sterlin daha aldığı şekillerle gösterildi.
Ibrahimovic’in rekor kazancı
Ibrahimovic’in kazancı da dosyalara takıldı. Football Leaks’de menajeri Raiola’nın oyuncusu olan Ibrahimovic’in Manchester ile yaptığı anlaşmada ‘gol’ maddesi ilgi çekiyor. Attığı gol karşılığında prim alan ve 28 gol kaydeden İsveçli, 2.85 milyon sterlin kazandı. Sadece 27 Kasım-26 Aralık 2016 tarihleri arasında 1 milyon sterlin kazanan Ibra, haftalık da 367 bin 640 sterlin elde ediyor.