BursaSpor Mersin İD, Bursa karşısında 41. sınavında!

Mersin İD, Bursa karşısında 41. sınavında!

12.04.2013 - 12:48 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Ligde tutunmaya çalışan Mersin İdman Yurdu, yarın Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda yapacağı maçla Bursaspor karşısındaki 41. sınavını verecek.

Mersin İD, Bursa karşısında 41. sınavında

Bugüne kadar 40 resmi maçta kozlarını paylaşan taraflar arasında Bursaspor’un galibiyet üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 40 maçın 19’unda Bursaspor galip gelirken 14’ünde Mersin temsilcisi 3 puana sahip oldu. Taraflar 7 maçta da beraberliği bozamadı. Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan maç ise 3-0 Bursaspor’un üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

Mersin İdman Yurdu, Bursaspor’u en son 1982-83 sezonunda yendi. 26 Mart 1983’te "timsahları" 1-0 yenen "şeytanlar", 6 Mart 1983’teki kupa mücadelesinde ise rakibini 2-1’lik skorla mağlup etmişti. Mersin İdman Yurdu o sezon ligde küme düşmesine rağmen kupada final oynamış ve bir sonraki sezon Kupa Galipleri Kupası’nda oynamaya hak kazanmıştı.

Mersin İdman Yurdu’nun galibiyet özlemi

Ligde sıkıntılı günler yaşayan Mersin temsilcisi, 75 gündür galip gelemiyor.

Evinde 27 Ocak’ta Sivasspor’u 3-0 mağlup eden Mersin İdman Yurdu, o günden bu yana galibiyete hasret. Sivasspor maçından sonra 2 kez berabere kalıp, 9 maçta hanesine sadece 2 puan yazdırabilen Mersin temsilcisi, Bursa karşısında kötü gidişe "dur" diyebilmek ve ligde tutunma umutlarını yeşertmek istiyor.

-Kadrodaki eksikler- Bursaspor’da antrenmanda sakatlanan ve tedavisine başlanan Edu, Mersin İdman Yurdu maçında forma giyemeyecek. Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın orta sahada Edu’nun yerine Musa’ya görev vermesi bekleniyor.

Mersin İdman Yurdu, "gol silahı" Nobre’den yoksun şekilde sahaya çıkacak. Galatasaray maçında nükseten sakatlığı nedeniyle maçı yarıda bırakmak zorunda kalan Nobre, Bursa karşısında da forma giyemeyecek. Teknik Direktör Hakan Kutlu’nun Nobre’nin yerine Eren Tozlu veya Can Erdem’e forma şansı vermesi bekleniyor.

Mersin İdman Yurdu’nda Milan Stepanov sakatlık, Lawal ile Murat Ceylan da sarı kart cezası nedeniyle sahadaki yerini alamayacak.