Demir Grup Sivasspor Mesut Bakkal'ın hedefi 14-15 puan

Mesut Bakkal'ın hedefi 14-15 puan

17.03.2016 - 11:20 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'da teknik direktör Mesut Bakkal, ligde kalan 9 maçtan 14-15 puan toplamaları halinde ligde kalacaklarını söyledi.

Mesut Bakkalın hedefi 14-15 puan

Bakkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Kasımpaşa karşısında önemli bir galibiyet elde ettiklerini, alınan 3 puanda taraftarların da pay sahibi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Sivasspor'da göreve geldiği günden beri takıma, şehre ve yönetime inancının tam olduğunu dile getiren Bakkal, şöyle konuştu:

"Ligde 9 maçımız kaldı, 14-15 puan almaya ihtiyacımız var. Bunu da kulüp ve şehir olarak yapabilecek güçteyiz. Sadece bir maç kazandık, oyuncularıma da söyledim, böyle devam etmemiz gerekir ve devam da edeceğiz. Çok kısa sürede çok yoğun maçlar oynuyoruz. Bunu da fırsata dönüştürüp buradan o puanları toplamak zorundayız. Sivas, Türkiye'de en huzurlu çalıştığımız yerlerden biri diyebilirim. Bu da bize artı olarak ve puanlar olarak dönecektir. İyi gidiyoruz, inşallah takımın coşkusunu artırarak daha iyi puan ya da puanlar alacağız."

"Başka şehirde olsanız dışarıya çıkamazsınız"

Haberin Devamı

Medicana Sivasspor'da 2010 yılında da zor bir dönemde görev yaptığını ve taraftarların kendisini bağrına bastığını anımsatan Bakkal, "Oynadığımız karşılaşmalarda bize destek veren taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Başka şehirde olsanız dışarıya çıkamazsınız" değerlendirmesinde bulundu.

Sivasspor'un Süper Ligde kalması gerektiğini, bunun da taraftarla, hocayla, oyuncuyla ve yönetimle olacağını vurgulayan Bakkal, "Birleştiğimizi düşünüyorum, takımda o enerji oluştu, tüm Türkiye söylemeye başladı. İyi oynayarak kazandığımız için mutluyum, şansına maç kazanmadık. Herkesten fedakarlık, özveri istiyorum, şehir buna inanılmaz bir cevap verdi. Bu cevap da artarak devam edecek, kazanmak taraftarla çok güzeldi, bu güzelliği hep beraber devam ettirelim" ifadelerini kullandı.

Bakkal, Sivasspor'un başında 5 karşılaşmaya çıktığını ve 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldığını anımsatan Bakkal, görev süresince hedeflerinin 2-3 puan farkla tuttuğunu söyledi.

Ligde kalma barajının çok yüksek olacağını düşünmediğini dile getiren Bakkal, "Her maçı kazanacağız. Kazanmak için oynayacağız, ya da puan alacağız, puansız dönmeyeceğiz. Her puansız dönüşümüz, bir galibiyet daha almamızı gerektiriyor. Kredimiz az, bunun bilincindeyiz" dedi.

Bakkal, Trabzonspor ile ligde bu hafta yine çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirterek, bu karşılaşmadan da alınlarının akıyla çıkmayı hedeflediklerini aktardı.

Haberin Devamı

"Oyuncumuz yok diye moralimi bozmadım"

Kırmızı-beyazlı ekipte, sakat ve cezalı futbolcuların zaman zaman çok olduğunu da dile getiren Bakkal, bunu hiçbir zaman bahane olarak görmediklerini dile getirdi.

Zaman zaman bu tür durumların yaşanabileceğine değinen Bakkal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oyuncumuz yok diye moralimi bozmadım, olan oyuncumuz çıkıp oynayacak. Önemli dama taşları vardır ama önemli olan burada takımdır, oynayan oyuncunun bütünlüğüdür. Kötü oynayabiliriz ama kötü mücadele edemeyiz, o hakkımız yok. Şimdi morallendik. Burhan Eşer de iyileşti, o da çalışmalara başladı. Takımım, özünde olan arkadaşlık grubunu, özünde olan samimiyeti ortaya çıkarmaya başladı, o beni sevindiriyor. Bu da zaten sonuca yansımaya başladı. İyi insanlar, iyi futbolcular, iyi profesyoneller, onu açığa çıkarmaya başladılar. Bu da bize performans olarak dönmeye başladı."